1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cizre Meslek Yüksekokulu’nda 3 Yeni Bölüm Açıldı
Cizre Meslek Yüksekokulu’nda 3 Yeni Bölüm Açıldı

Cizre Meslek Yüksekokulu’nda 3 Yeni Bölüm Açıldı

Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksekokulu’nda 3 yeni bölüm açıldı. Cizre MYO’da açılan İklimlendirme ve Soğutma, Sosyal Hizmetler, Elektronik ve Haberleşme bölümleri gelecek eğitim sezonunda öğrenci almaya başlayacak.

A+A-

Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksekokulu’nda 3 yeni bölüm açıldı. Cizre MYO’da açılan İklimlendirme ve Soğutma, Sosyal Hizmetler, Elektronik ve Haberleşme bölümleri gelecek eğitim sezonunda öğrenci almaya başlayacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Cizre Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Vedat Sönmez, “Okulumuz idaresi ve öğretim elemanları tarafından hazırlıkları yapılan ve üniversitemizi senato tarafından kabul edildikten sonra YÖK tarafından 3 yeni bölümün açılması onaylanmış bulunmaktadır. Okulumuz gelişmesine ve büyümesine katkı sunacak bu 3 yeni bölümümüz 'İklimlendirme ve Soğutma, Sosyal Hizmetler ile Elektronik ve Haberleşme'dir. Açılan bu yeni bölümlerimizin gençlerimize eğitimlerine devam ettirmeleri konusunda alternatifleri çoğaltacak ve onların gelecekte iş dünyasında yer almalarına yardımcı olacaktır.” diye konuştu.

Yeni açılan bölümlerin bölge öğrencileri için büyük bir avantaj olacağını ifade eden Vedat Sönmez, şunları söyledi: "Ayrıca açılan bu yeni bölümlerle özellikle bu işletmeler tarafından ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün temin edilmesinde önemli bir katkı sunacaktır. Bölümlerimizin açılmasında emeği geçen başta Şırnak Üniversitesi Rektörümüze ve tüm öğretim elemanlarına teşekkür ederiz."

Yüksekokulda açılan yeni bölümler orada okuyan öğrencileri de mutlu etti. İleri ki yıllarda okula gelecek öğrenciler için yeni bölümlerin faydalı olacağını ifade eden öğrenciler, kendi memleketlerinde üniversite okumanın güzel bir şey olduğunu dile getirdi.

CİZRE’YE KAMPÜS İSTİYORUZ

Okulda yeni 3 bölümün açılmasının çok iyi olduğunu söyleyen muhasebe öğrencisi Musa Kaynak, “Buradaki öğrenciler gurbet hasreti çekmeyecekler burada kendi memleketlerinde üniversitelerini okuyacaklar. Burada açılan yeni bölümler bizim için ve diğer öğrenciler için faydalı olacak. Örneğin ben burada Muhasebe Bölümü'nde okumaktayım. Bana başka iller geliyordu ama ben burayı tercih ettim. Dedim kendi memleketimde okuyayım. Kendi evimin kapısında okuyayım daha güzeldir. Kendi memleketinde okumak büyük bir avantajdır. Daha çok derslerimize ve okulumuza önem veriyoruz. Ayrıca Cizre’de kampüs açılmasını istiyoruz. Büyük bir kampüsün açılmasını ve 4 yıllık fakültelerin açılmasını istiyoruz. Okulumuzdan çok memnunuz.” şeklinde konuştu.

Başka bir öğrenci Yuzarsif Ücar, "Okulumuzda yeni 3 bölüm açıldı, bu bizi çok mutlu etti. Üniversiteye gitmek isteyip ve bu bölümleri tercih eden öğrenciler başka illere gitmeye gerek kalmayacak. Ailelerinden uzak olmayacaklar. Burada ailelerinin yanında üniversitelerini ve istedikleri bölümleri okuyabilecekler. Okulumuzda açılan bu 3 yeni bölümün buradaki eğitim seviyesine de büyük bir katkı sağlayacaktır. Öğrencilerimiz ve bölge çocuklarımız için çok güzel olacak. Artık Şırnak, Cizre, Beytüşşebap ve diğer ilçelerimizde okuyan öğrenciler burayı tercih edebilecek. Ayriyeten biz Cizremize her üniversite gibi büyük bir kampüs istiyoruz. Çok mutluyuz. Bu bölümlerin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Okulda 3 yeni bölümün açılmasına çok sevindiğini dile getiren Saadet Düşkün ise şunları ifade etti: “Burada açılan yeni bölümler bizi mutlu etti. Çünkü buradaki öğrenciler artık batı illerine gitmeye gerek kalmayacak. İlerde buraya gelecek arkadaşlarımız için yeni açılan bölümlerden faydalanacaklar. İnşallah devamı çok gelir. Okulumuzda 4 yıllık fakülte ve büyük bir kampüs istiyoruz.”
CİHAN

Cizre Meslek Yüksekokulu’nda 3 yeni bölüm açıldı

Cizre Meslek Yüksekokulu’nda 3 yeni bölüm açıldı

Cizre Meslek Yüksekokulu’nda 3 yeni bölüm açıldı

Cizre Meslek Yüksekokulu’nda 3 yeni bölüm açıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.