1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çocuk Meclisi Üyeleri Unesco’da..
Çocuk Meclisi Üyeleri Unesco’da..

Çocuk Meclisi Üyeleri Unesco’da..

Ankara Büyükşehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu’nu ziyaret etti.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu’nu ziyaret etti.
Ziyarette Çocuk Meclisi’ni tanıtan bir konuşma yapan Meclis Başkanı Umut Bayraktar’ın ardından, UNESCO üyesi ve gezgin Atila Ege de renkli anlatımı ve özel sunumu ile Dünya Miraslarına ilişkin bilgiler verdi.
Türkiye’den Dünya Mirası’na üye olan yerleri ve adaylıkları ilan edilen noktaları slayt gösterisi eşliğinde anlatan Atila Ege, UNESCO’nun tüm dünyada sürdürmekte olduğu çalışmalar hakkında açıklamalar yaptı.

ÇOCUKLAR UNESCO’YU TANIDI

Dünya Kültür ve Tabiat Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme’yi 1983 yılında imzalayan Türkiye’den halen 11 merkezin Dünya Mirası Listesi’nde olduğunu, 22 yeni aday bildirildiğini ve bu konuda da Türkiye’nin dünya dördüncüsü olduğunu kaydeden Ege, UNESCO’ya üye 157 ülkeden, 745’i kültürel, 188’i doğal ve 29’u da karma olmak üzere, 962 adet Dünya Mirası bulunduğunu söyledi.

Her yıl 1500 adaylık başvurusunun en fazla 25 tanesinin kabul edildiğini, UNESCO Üyeliğinin, ülke turizmine sağladığı katkıları örnekler vererek anlatan Ege, tüm dünyada İkili Dünya Mirası sayılan 29 noktadan iki tanesinin de Türkiye’deki Kapadokya ve Pamukkale travertenleri olduğunu ifade etti.

Atila Ege’nin açıklamalarının ardından Büyükşehir Belediyesi Yayınları ile Çocuk Meclisi tanıtım dokümanlarının bulunduğu çantaları katılımcılara hediye ederek teşekkür eden Çocuk Meclisi Başkanı Bayraktar, tecrübelerin kendileriyle paylaşılmasından duydukları mutluluğu ifade etti.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.