1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın Temeli Yarın Atılıyor
Çukurova Bölgesel Havaalanının Temeli Yarın Atılıyor

Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın Temeli Yarın Atılıyor

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesi yakınlarında yapımı süren Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın temelinin yarın atılacağı bildirildi.

A+A-

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesi yakınlarında yapımı süren Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın temelinin yarın atılacağı bildirildi. Saat 11.00'de gerçekleştirilecek temel atma törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de katılacak.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bugün Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatında incelemelerde bulundu. Türkiye’nin mega projelerinden birinin daha temel atma törenini gerçekleştireceklerini ifade eden Vali Güzeloğlu, Çukurova Bölgesel Havaalanı’nın Tarsus’un geleceğe taşınan sürecinde hem kente hem de ülkeye çok önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Havaalanının Türkiye’nin başta turizm olmak üzere dış ticaretin gelişmesine büyük katkılar sağlayacağını vurgulayan Güzeloğlu, "Merkez olarak Mersin’i aldığımız zaman, yaklaşık 3 saatlik bir uçuş mesafesinde çok büyük bir pazara ulaşmanın gerek Türkiye gerekse de bölgenin rekabete açılmasının gerçekleşmesi açısından Çukurova Bölgesel Havaalanı çok büyük önem taşıyor." ifadesini kullandı.

Havaalanının 'Yap-işlet-devret' modeliyle hayata geçeceğini ifade eden Güzeloğlu, Türkiye’nin en çevreci havalimanlarından ve özel projelerinden biri olacağını vurguladı.
Havaalanının başlatılan tüm çalışmalar için hayati derecede önem taşıdığını aktaran Güzeloğlu, şunları kaydetti: "Bu havalimanı bittikten sonra istihdam ettiği insan sayısı ile doğrudan, dolaylı olarak sektörlerdeki istihdama sağladığı katkılar, kargo, tarımsal depo ürünleri ve fuar gibi benzeri etkinliklere uygun altyapısı ile ve nihai hedefi 15 milyon yolcu kapasitesiyle ülkemizin gurur kaynağı ve 2023’e taşınırken prestij projelerinden biri olarak hayata geçecek. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz."
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.