1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Organik Tarımın Son Durumu Ve Geleceği Bafra'da Masaya Yatırıldı
Organik Tarımın Son Durumu Ve Geleceği Bafrada Masaya Yatırıldı

Organik Tarımın Son Durumu Ve Geleceği Bafra'da Masaya Yatırıldı

Samsun’un Bafra ilçesinde Kaymakamlık ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen 3.

A+A-

Samsun’un Bafra ilçesinde Kaymakamlık ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen 3. Organik Tarım Eğitim Çalıştayı yoğun ilgi gördü.

30 ayrı üniversiteden yaklaşık 50 öğretim üyesinin katıldığı çalıştay Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Necdet Çamaş’ın açılış konuşmaları ile başladı. Konuşmaların ardından “Türkiye de Organik Tarım” konulu panelle devam eden çalıştaya konuşmacı olarak OMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kemal Ayan, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ak, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Şayan, Tarım Bakanlığı yetkilisi Dr. Osman Aslan ve organik tavuk üretimi yapan iş adamı Ahmet Aydın birer konuşma ile katıldı. Çalıştayın ikinci oturumunda ise “Organik Tarım Eğitiminin Sorunları” bütün üniversitelerden gelen öğretim üyeleri tarafından uzun uzun tartışıldı. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahinin akşam yemeğinde misafir ettiği konuklar havuz başı tesislerinde yorgunluk giderdi. Çalıştayın II. gününde ise Kızılırmak deltası ve Yeşil Küre organik çiftlikleri gezildi. Günün öğleden sonrasında ise ORTEK derneğinin düzenlemiş olduğu “I. Ekolojik Tohum ve Yaşam Şenliği” ne katılan akademisyenler Bafra ovasında yetiştirilen organik ürün stantlarını tek tek gezdi.
CİHAN

Organik tarımın son durumu ve geleceği Bafra'da masaya yatırıldı

Organik tarımın son durumu ve geleceği Bafra'da masaya yatırıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.