1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. Denizli’nin Tarihi Kahramanları İnteraktif Müzikal Tiyatro Oyunuyla Tanıtılıyor
Denizli’nin Tarihi Kahramanları İnteraktif Müzikal Tiyatro Oyunuyla Tanıtılıyor

Denizli’nin Tarihi Kahramanları İnteraktif Müzikal Tiyatro Oyunuyla Tanıtılıyor

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, geleceği sağlama alabilmek için geçmişin bilinmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, geleceği sağlama alabilmek için geçmişin bilinmesi gerektiğini söyledi. Zolan, “Köklerinden beslenemeyenler yeni filizler atıp yukarı doğru ilerleyemez. Bir gün devrilmek durumundadır. Bu çerçevede, Denizli Belediyesi olarak kentimizin değerlerine sahip çıkabilmeyi görev edindik.” dedi.

Denizli’de tarih boyunca yaşayan kahramanların tanıtımını sağlamak için Denizli Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Denizli’nin Kahramanları’ isimli interaktif müzikal tiyatro oyununun galası öncesi Çamlık’ta basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizlili ünlü yapımcı ve yönetmen Osman Sınav ve Mustafa Karahan katıldı.

Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, gençlerin ve çocukların Süpermen, Batman ve Örümcek Adam gibi hayali kahramanlarla büyütüldüğünü ifade ederek, “Bugün baktığımızda bir çok hayali kahraman çocuklarımız ve gençlerimizin zihinlerine giriyor. Onlara rol model olma noktasına geldiler. Çocuklarımıza milli manevi değerleri veremediğimiz, geçmişteki kahramanlarımızı aktaramadığımız takdirde onların kahramanları ve değerleri farklı olacak. Bu manada üzerimize önemli bir görev düştüğünü biliyoruz.” diye konuştu.

Denizli’nin değerlerinden başlayarak, gelecek nesillere bunları aktarma konusunu görev edindiğini dile getiren Zolan, “Öncelikle o kahramanlarımızın bir parka büstlerini diktik. İnsanlar ‘bunlar kim?’ demeye başladı. Belki bizler bile ilk defa ismini duyduğumuz kişilerin Denizli’nin kahramanları olduğunu öğrendik. Gençlerimize romanlarını dağıttık, çizgi roman şeklindeki kitaplarını ilkokul çocuklarına dağıttık. Bugün Denizli’nin kahramanları sahip çıkılabilir, bilinebilir durumda.” şeklinde konuştu.

Osman Sınav da Denizlililerin çok çalışkan olduğunu belirterek, yıllar sonra geldiğinde şehrin ne kadar ileri seviyede olduğunu gördüğünü söyledi. Sınav, şöyle dedi: “Ülkeler ve şehirler kahramanlarıyla anılırlar. Kahramanı olmayan yerlerden tarih bahsetmez. Şehirler kahramanlarıyla var olurlar.” ifadelerini kullandı. Amatör çalışma heyecanının profesyonellerden çok daha heyecanlı olduğuna dikkati çeken Sınav, “Denizli için her zaman elimden geleni yapmak isterim. Doğduğumuz yere borcumuz var.” diye konuştu.

Vali Demir de Denizli’de inanılmaz bir birikim olduğunu belirterek, “Eğer biz kendi kahramanlarımızı ortaya koyamadığımız zaman mutlaka başka kahramanlar arıyoruz. İnsanlar kendilerine rol model bulmadan hayata devam etmiyor.” diye ifade etti.

Denizli Belediyesi’nin hazırladığı “Denizli’nin Kahramanları” adlı interaktif müzikal tiyatro oyununun galası öncesi yapılan basın toplantısına şu isimler katıldı: “Tiyatro oyuncuları Erdal Cindoruk, Uğur Bilgin, Mehmet Çepiç, Ruhi Sarı, Sait Genay, televizyon dünyasından 'Bir Kadın Bir Erkek' adlı Sitcom’da Ozan karakteriyle tanınan Emre Karayel, Memoli dizisinin başrol oyuncusu Emre Kızılırmak, Güldür Güldür adlı komedi programının başrol oyuncusu Onur Buldu, 'Emret Komutanım' dizisinin başrol oyuncusu Sarp Levendoğlu, komedi dizileri oyuncuları Ferdi Kurtuldu, Erdem Baş, TRT Ana Haber Spikeri Seval Çöpür, TMC’nin Sahibi Mustafa Karahan ve ünlü yapımcı yönetmen Osman Sınav, Ezgi Asaroğlu.” Konuşmaların ardından, protokol üyeleri sinema oyuncuları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.