1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Destici’den Kılıçdaroğlu’na Geçmiş Olsun Ziyareti
Destici’den Kılıçdaroğlu’na Geçmiş Olsun Ziyareti

Destici’den Kılıçdaroğlu’na Geçmiş Olsun Ziyareti

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek, dün geçirdiği kazadan dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti.

A+A-

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek, dün geçirdiği kazadan dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti.

BBP Genel Başkanı Destici, Genel Sekreter Üzeyir Tunç ve Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren ile birlikte, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu TBMM'deki makamında ziyaret etti. Destici, Kılıçdaroğlu'na dün Afyonkarahisar yakınlarında geçirdiği trafik kazası nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

Görüşmede, CHP'nin seçim barajının düşürülmesine ilişkin kanun teklifinin de gündeme geldiğini aktaran Destici, teklifi desteklediklerini belirtti.
Türkiye'nin demokratikleşmesinin şartlarından birinin Seçim Kanunu'nun değişmesi olduğunu vurgulayan Destici, "Seçim Kanunu mutlaka değişmesi lazım. CHP'nin teklifini çok yerinde buluyoruz. CHP'nin tavrı doğru. Herkes demokrasiden yana mı yoksa değil mi Meclis'teki oylama bunu açığa çıkaracak" diye konuştu. Destici, parti yöneticilerinin AK Parti ve MHP gruplarıyla da görüşmeye çalışarak, barajın düşürülmesine destek arayacaklarını kaydetti.

Görüşmede yeni anayasa konusunun da gündeme geldiğini belirten Destici, bu konuda da CHP ile Türk kimliğinin korunması, resmi dilin ve eğitim dilinin Türkçe olması konusunda mutabık olduklarını söyledi. Destici şöyle devam etti: “Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim barajının yüzde 3’e düşürülmesi ile ilgili teklifini yerinde buluyoruz ve destekliyoruz. Barajın mutlaka düşürülmesi lazım. Avrupa’nın hiçbir ülkesinde demokratik ülkelerde böyle bir baraj yok. Bu baraj sistemi ile adalet sağlanmıyor. Aslında yönetim de istikrar diye tutturdular ama onu da göremiyoruz. Çünkü barajın olduğu dönemlerde de Türkiye çok istikrarsız süreçler yaşadı. Hazine yardımı meselesi de var. Anayasa’nın 68. maddesi çok açık. 'Siyasi partilere hakça ve yeterince hazine yardımı yapılır.' Bunlar ne hakça ne de yeterince yapıyor. Bu konuyu daha önce Sayın Başbakan ile de görüştüm. Arkadaşlarımız AK Parti ve MHP gruplarıyla da görüşmeye çalışacaklar. Onların da desteğini bekliyoruz. Demokratikleşme isteniyorsa, bence de CHP’nin teklifi doğru. Herkes Meclis'te tavrını ortaya koyacak. Demokrasiden yana olanların bu teklife destek vereceklerine inanıyorum. Biz doğru nereden gelirse gelsin destek veriyoruz. Biz referandum da doğru olduğuna inandığımız için evet oyu kullandık. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi bu teklifi sundu. Bunun da doğru olduğuna inanıyoruz ve doğru olduğu için de destekliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'ne teşekkür ediyoruz.”

"BU ADALET DEĞİL"

Seçim yardımlarının adaletsiz bir şekilde dağıtıldığını vurgulayan Destici, “Seçime 15 parti girecek, adı seçim yardımı olacak, hazineden 3 parti yardım alacak. Bu adalet değil. Biz nasıl yarışacağız bu partiler ile. Nasıl bir aday çıkartacağız, nasıl finanse edeceğiz adaylarımızı. Bunlar bizim ne yapmamızı istiyorlar, bunlar bizim hangi yola sapmamızı istiyorlar. Siyasetin finansmanları çok açık ki şeffaf olması gerekmiyor mu? Ben hazine yardımı almıyorum ama Anayasa Mahkemesi beni denetliyor. Sen neden beni denetliyorsun. Ben hazine yardımı almıyorum. Ben kendi param ile siyaset yapıyorum. Büyük bir haksızlık ve rekabetsizlik var.” şeklinde konuştu. CİHAN

Destici’den Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun ziyareti

Destici’den Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun ziyareti

Destici’den Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun ziyareti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.