1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Glock Marka Silahlar Polisin Dikkatinden Kaçmadı
Glock Marka Silahlar Polisin Dikkatinden Kaçmadı

Glock Marka Silahlar Polisin Dikkatinden Kaçmadı

Diyarbakır’da polis ekipleri, araçlarını park ettiği sırada iki şüphelinin birbirine silah benzeri bir alet verdiğini fark etti.

A+A-

Diyarbakır’da polis ekipleri, araçlarını park ettiği sırada iki şüphelinin birbirine silah benzeri bir alet verdiğini fark etti. Şüphelileri takip eden ekipler, şahıslardan 2 adet Glock marka tabanca ele geçirdi.

Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, suça meyilli kişilerce birçoğu adi suçlarda olmak üzere ruhsatsız tabancaların çeşitli asayiş ve terör olaylarında kullanıldığı ifade edildi. Söz konusu silahların bireysel ve yasa dışı yollarla edinildiği belirtilen açıklamada, silahların kişilerce bilinçsiz kullanılmasıyla can kayıplarına yol açtığı kaydedildi. Açıklamada, ruhsatsız silah ticaretinin ve kaçakçılığının bölücü terör örgütünün önemli finans kaynaklarından biri olduğu ifade edildi.

Ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından kıraathane uygulamaları esnasında T.G. isimli şahsın üzerinden 1 adet Sig Sauer marka tabancanın yanında şarjörü ve 8 adet MKE yapımı 9 milimetre çaplı fişek ele geçirildi. Adli bir evrakı almak için belirlenen adrese giden polis ekipleri, araçlarını park ettiği sırada iki şüpheli şahıstan birinin diğerine silah benzeri bir aleti verdiğini gördü. Emniyet güçleri, bunun üzerine iki şahsı yaya olarak takip etmeye başladı. Polislerin kendilerini takip ettiğinin farkına varan şüpheliler, daha sonra koşarak olay yerinden uzaklaştı. Polis ekipleri takiplerinin devamında S.A ve A.A isimli şahısların bir iş yerine girerek saklandığını fark etti. Ekipler, söz konusu iş yerine girdiğinde şüphelilerin masaya bıraktığı 2 adet ‘Glock’ marka tabanca, 2 adet şarjör ve 29 adet MKE yapımı 9 milimetre çaplı fişeği ele geçirdi. Emniyette ifadeleri alınan şüpheliler daha sonra savcılığa çıkarıldı. Savcılıkta ifadeleri alınan zanlılar, serbest bırakıldı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.