1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DİSK YARIN TAKSİM'DE TOPLANIYOR
DİSK YARIN TAKSİMDE TOPLANIYOR

DİSK YARIN TAKSİM'DE TOPLANIYOR

KESK tarafından organize edilen 5 Haziran iş bırakma eyleminin ardından DİSK de iş bırakma karara aldı!

A+A-

DİSK Başkanlar Kurulu, yarın saat 13.00'de DİSK Genel Merkezi önünde toplanacağını ve Taksim’e yürüyeceğini açıkladı!

DİSK Başkanlar Kurulu, bugün örgütlü oldukları tüm işyerlerinde "Direniş Şartları"nı da içeren bir açıklama okuduklarını ve çeşitli illerde alanlara çıktıklarını belirterek, DİSK üyelerinin yarın iş bırakarak, saat 13.00’de DİSK Genel Merkezi önünde toplanacağını ve Taksim’e yürüyeceğini açıkladı.

DİSK'İN BASIN AÇIKLAMASI

"AKP diktatörlüğüne karşı ihtar eylemleri"nin yaygınlaştırılması kararının değerlendirdiği ifade edildi.

DİSK’in daha ilk günden başlayarak Taksim Dayanışması ile halkın tüm kesimlerinin yanında yer aldığı ve uygulanan talan politikasına karşı "dur" dediğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Alınan kararlar doğrultusunda ve örgütsel kimliğini ön plana çıkarmadan disiplin içinde destek vermiştir.

Gelinen son noktada, DİSK Yönetim Kurulu ve Başkanlar Kurulu, "Direniş Şartları"nın hayata geçirilmesi için açık desteğini gösterme kararı almıştır.  İlk adımda, bugün örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde ‘Direniş Şartları’nı da içeren bir açıklama okunmuş ve çeşitli illerde alanlara çıkılmıştır. DİSK Başkanlar Kurulumuz, Yönetim Kurulu’nun da almış olduğu karar doğrultusunda mücadeleyi yaygınlaştırma kararlılığında olacaktır.  DİSK üyeleri 5 Haziran Çarşamba günü iş bırakarak, saat 13.00’de DİSK Genel Merkezi önünde toplanacak ve Taksim’e yürüyecektir. Aynı şekilde DİSK üyeleri diğer illerde de ortak yapılan eylem ve etkinliklere katılım sağlayacak, üretimden gelen güç dahil mücadelede yer alacaktır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.