1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diyarbakır Şiddeti Önleme Ve İzleme Merkezi Açıldı
Diyarbakır Şiddeti Önleme Ve İzleme Merkezi Açıldı

Diyarbakır Şiddeti Önleme Ve İzleme Merkezi Açıldı

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, 'Şiddeti İzleme ve Önleme Merkezi'nin (ŞÖNİM) hizmete girdiğini söyledi.

A+A-

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, 'Şiddeti İzleme ve Önleme Merkezi'nin (ŞÖNİM) hizmete girdiğini söyledi. Bozkurt, merkezin çok güzel çalışmalara imza attığını belirterek, şiddete uğrayan kadınların, merkezde ilk kayıtları yapıldıktan sonra gerekli yerlere aktarıldığını kaydetti. Şiddet mağdurlarının yönlendirildiği yerlerin gizli tutulduğunu ve kimsenin bundan haberi olmadığını belirten Bozkurt, amaçlarının, şiddete maruz kalanları bütün yönleriyle korumak olduğunu kaydetti.

AK Parti Diyarbakır milletvekilleri M. Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz ve Mehmet Hamzaoğlulları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Milletvekilleri, kısa süre önce Diyarbakır İl Müdürlüğü'ne atanan Hidayet Bozkurt'a, görevinin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Bozkurt, yaptıkları çalışmalar hakkında milletvekillerine bilgi verdi.

Sahada çalışan mobil ekipler sayesinde çok iyi sonuçlar aldıklarını dile getiren Bozkurt, "Uzmanlarımızın, üzerine düşen görevi fazlasıyla yaptıklarını görüyorum. Bu beni çok sevindiriyor. Görevli arkadaşlarımız adeta Diyarbakırımız için seferber olmuş durumda. Daha önceleri şehrimiz üzerinde kara bulutlar vardı adeta. Kimse pek üzerlerine düşen görevleri yapamıyordu. Ama bundan sonra ilimizi ve bölgemizin üstünden kalkan bu sis perdesiyle artık kimsenin hizmet üretmeme açısından bir bahanesi olamaz. Bundan sonra artık iş yapma zamanı, bundan sonra ilimizi marka haline getirme zamanı, bundan sonra icraat zamanı." diye konuştu.

Ankara'dan kendilerine verilecek desteklerle daha güzel daha önemli çalışmalara imza atacaklarına inandığını dile getiren Bozkurt, şunları söyledi: "Yakında açmayı planlandığımız sosyal hizmet merkezleri için sizden desteklerinizi bekliyoruz. Çünkü bu merkezlerin açılması için gerekli ilan bina teminlerinde sıkıntı çekiyoruz. Bu sorunlarımızı da aşarak daha iyi bir hizmet kalitesine ulaşacağımıza inanıyorum."

BÜTÜN GÖZLER DİYARBAKIR'IN ÜZERİNDE

Milletvekilleri ise Türkiye'nin girmiş olduğu bu önemli süreç içerisinde Ankara’da tüm gözlerin Diyarbakır’da olduğunu belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, hemen herkesin Diyarbakır’ı yakından takip ettiğini dile getiren milletvekilleri, Diyarbakır’da yer alan tüm kamu kurumlarının da üzerine önemli ölçüde görev düştüğünü, bütün kurumların koordineli çalışıp, öncelikle Diyarbakır'ın gelişmesi ve Türkiye'de hak ettiği yere gelmesini hedeflediklerini vurguladı.

Diyarbakır Milletvekili Mehmet Hamzaoğulları, Türkiye geneli huzurevlerinin sayısı ve açıldığı yerlere dikkat çekerek, "Bakın bakalım, Türkiye'de huzurevi olmayan kaç tane il var. Bu konuda, başta Diyarbakır, tüm bölgemizde yaşlılarımıza büyük bir saygı var. Bu, bölgemiz için çok övülecek bir gurur kaynağıdır. Ama Batıya bakıyoruz birçok insanımız anne ve babasına bakmaktan aciz. Huzurevleri tam kapasite ile çalışıyor. Artık Diyarbakırımızın bu yönlerini gösterip, Diyarbakırımızın gösterilmeye çalışıldığı gibi yaşanılmayacak bir yer olmadığını ispat etmeliyiz." dedi.

Diyarbakır Milletvekili M.Galip Ensarioğlu ise süreç için sivil toplum kuruluşlarının çok önemli olduğunu belirterek, "Gerek süreç açısından gerekse Diyarbakırımızın gelişmesi açısından desteklerini çok önemsiyoruz. Yapacağımız projelere onları da eklersek daha verim alacağımıza inanıyorum. Sivil toplum kuruluşlarını yakından tanıdığım için ne kadar etkili olduklarını biliyorum." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz ise kadınların ve özürlülerin durumuna dikkat çekerek, bu konuda bilgi aldı. Beyaz, "Kurumumuzun üstlenmiş olduğu görev açısında önemli bir yerdesiniz. Bu görevde yapacağınız çalışmalar çok önemli. Diyarbakır'da geçmişte açılan bu yaraları ancak sizin gibi önemli görevleri üstlenenlerin yapacağı çalışmalar ile kapatabiliriz." diye konuştu.


CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.