1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diyarbakırlı Kadınlar 'Aile Ve Evlilik Okulu'ndan Mezun Oldu
Diyarbakırlı Kadınlar Aile Ve Evlilik Okulundan Mezun Oldu

Diyarbakırlı Kadınlar 'Aile Ve Evlilik Okulu'ndan Mezun Oldu

Diyarbakır’da Gülnihal Derneği’nin yürüttüğü ve Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın finanse ettiği ‘Aile ve Evlilik Okulu’ projesine katılan kadınlara sertifikaları verildi.

A+A-

Diyarbakır’da Gülnihal Derneği’nin yürüttüğü ve Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın finanse ettiği ‘Aile ve Evlilik Okulu’ projesine katılan kadınlara sertifikaları verildi.

    Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne bağlı olan Melik Ahmet Toplum merkezinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları Rifai Yıldırım ile Cengiz İzol, dernek üyeleri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı. Törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Gülnihal Derneği’nin yüreğini ortaya koyarak çok güzel çalışmalar yaptığını belirterek, “Özellikle çalışmalarını aile ve eğitim üzerinde yoğunlaştırması takdire değerdir. Aile toplumun temelidir. Bizi ayakta tutan sağlam aile yapısıdır. Peygamber efendimiz (sav) ‘Cennet anneleri ayağı altındadır’ demiştir. Fedakârlığın çoğu siz annelere düşmektedir. İnşallah mükâfatını alacaksınız. Geleneklere dayalı bilmeden yapılan, yanlış olan çalışmaları Gülnihal Derneği daha makul, mantıklı, bilimsel açıdan değerlendirip, bunları projelere dönüştürerek halkımıza sunuyor. Her gün yeni bir başlangıçtır. Farklı açılardan düşünüp, farklı yorumlar getirmeliyiz. Bu anlamda Gülnihal Derneği farklı bir pencere açarak, aile yapısının temelinin sağlam atılmasına katkıda bulunmuştur.” diye konuştu.

    Gülnihal Derneği Başkanı Mihriban Eza ise sürdürdükleri projenin bir başlangıç olduğunu belirtti. Eza, ailenin daha sağlam temeller üzerinde kurulması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

    Eğitime kadından başlanması gerektiğini dile getiren Eza, Diyarbakır’a bayanlarının, gençlerinin daha sosyal, daha eğitimli olabilmelerine katkı sağlamak için, farklı projelere de imza atacaklarını dile getirdi. Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Rifai Yıldırım ise toplum merkezi olarak önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

    Melik Ahmet Toplum Merkezi Müdür Vekili Eta Pektaş da Gülnihal Derneği yöneticilerine teşekkür etti. Merkezdeki çalışmalarına değinen Pektaş, sivil toplum kuruluşlarıyla paralel çalıştıklarını tek başına kamunun ihtiyaçları karşılayamayacaklarını söyledi. Kadınlara ‘aile içi iletişim’ eğitimi veren Zeycan Oruç Bozkurt da eğitim verirken kursa katılan evli bayanlardan çok şey öğrendiğini dile getirdi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.