1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Halil Ünal, Alper Transferinin Perde Arkasını Açıkladı
Halil Ünal, Alper Transferinin Perde Arkasını Açıkladı

Halil Ünal, Alper Transferinin Perde Arkasını Açıkladı

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, kamuoyunda çok tartışılan Alper Potuk transferi konusunda açıklamalarda bulundu.

A+A-

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, kamuoyunda çok tartışılan Alper Potuk transferi konusunda açıklamalarda bulundu. Ünal, "Önce kulübümüzün menfaatleri, sonra oyuncumuzun düşüncesi bizim için ön planda yer aldı. Biz de öyle yaptık." dedi.

Başkan Halil Ünal, Eskişehirspor Hanefi Demirkol Tesisleri'nde yaptığı basın açıklamasında, sezonun bitiminin ardından Galatasaray’a gitmek üzereyken Fenerbahçe’ye transfer olan Alper Potuk transferi hakkında açıklamalarda bulundu. Basında konu hakkında birçok yalan haberin yer aldığını ifade eden Ünal, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve Yönetim Kurulu ile birlikte yediği yemek hakkında da bilgi verdi.

Eskişehirspor’un Türkiye Süper Ligi'nin en iyi kadrolarından biri olduğunu söyleyen Başkan Ünal, kulüpteki oyuncularından bir tek Alper’in ayrıldığını söyledi. “Alper Potuk transferi bir yılan hikayesine döndü. Biz çok konuşmanın kulübümüze çok zararlar getireceğini düşünürken hiç durmadan her gün mesneti olmayan haberler okuduk. Basın karşısında bizim reklam ve şov peşinde olma gibi bir derdimiz bugüne kadar hiç olmadı.” diyen Ünal, iki yıl boyunca Eskişehirspor'da forma giyen futbolcuları Alper Potuk'u Fenerbahçe'ye verirken kulüp tarihinin en büyük transferini de gerçekleştirdiklerini kaydetti.

'BEN KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANIYIM; HERKESLE GÖRÜŞÜRÜM'

Galatasaray ile görüşmelerine de açıklık getiren Başkan Ünal, önce kulübün menfaatlerinin, sonra oyuncunun düşüncesinin kendileri için ön planda yer aldığını belirtti. Başkan Ünal, Alper Potuk’u ciddi anlamda transfer etmek isteyen Galatasaray yönetiminin teklifiyle ilgili şunları söyledi:

"Galatasaray yönetimi oyuncuya 3 milyon euro nakit, 2 milyon euro bir yıl vadeli, Bir milyon euro’yu da bonus olarak teklif etmişlerdir. Ünal Aysal, Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst ile birlikte yediğim yemekte bu teklifi yaptılar. Kaldı ki maalesef bu gazeteler Ünal Aysal ile bir masaya oturmanın Eskişehirspor’un imajını aşağı düşürme konusu gibi de yazılar yazdılar.

Herhalde arkadaşlar şunu unutuyor. Ben Türkiye Süper Ligi’nin başkanıyım. Bu arkadaşlar benden söz alıp konuşuyorlar. Ben Kulüpler Birliği Vakfı başkanıyım. Bu arkadaşların hepsi bizim üyelerimiz. Biz oraya gökten zembille inmedik. Oraya oyla seçildik. Benim için bir başkanla yemek yemek çok önemli değildir. Ama ben onların en büyüğüyüm. Kulüpler Birliği’nin başkanıyım. O çatıda toplanıyoruz. Onlar bizimle yemek yedi diye kamuoyu bizi eleştirmemeli.

Kaldı ki haber mesneti olmayan bir haberdir. Biz Ünal Aysal ile birlikte yemek yedik. Aysal’ın en son teklifini aldım. En son bana verilen teklif budur. İstediğimiz hiçbir oyuncuyu bize Galatasaray takımı veremedi. Galatasaray’ın teklif ettiği oyuncu sadece Culio’dur. Bu oyuncunun bizim takımımızda forma giyeceği inancında da değiliz. Alacağımız oyuncuların bir de ekonomik değeri olmalıdır.”

"ALPER FENERBAHÇE’Yİ İSTEDİ"

Galatasaray’ın teklif verdiği sırada Fenerbahçe’nin de oyuncu için bir teklif sunduğunu söyleyen Kulüp Başkanı Ünal, Alper’in tercihinin sarı lacivertli takımdan yana olduğunu ifade etti. Başkan Ünal, şöyle devam etti:

“Aynı gün o teklifi aldığım vakit Alper Potuk ile telefon görüşmesi yaptım. Kendisi Bolvadin’deydi. ‘Yönetim Kurulu’nu topladım. Son kararın nedir, nereye gitmek istiyorsun?’ dedim. Kaldı ki rakamlar var. Öbür tarafa gitmek istese bile bunları onunla paylaşmam lazımdı. ‘Ben Fenerbahçe’ye gitmek istiyorum’ açıklamasını yaptı. ‘Ben de tamam anlaşıldı. Seni arayacağım’ dedim.

Galatasaraylı yöneticilere de şunu söyledim. Ünal Aysal arabaya kadar uğurladığında, ‘Başkan ben senin en son teklifini almaya geldim.’ dedim. Bu anlamda son teklifleri buydu. Dedim ki, ‘Eskişehir’e dönüp, Yönetim Kurulu’nu toplayacağım ve size haber vereceğim.’ dedim. Buraya geldik. Fenerbahçe’nin de teklifleri vardı. Takımın teklifi 6 milyon 250 bin euro peşin para ve Bienvenu ile Orhan’dı. Bizim için önemli olan Bienvenu gibi bir forveti almaktı. Zaten sürekli izlediğimiz bir oyuncuydu. Olaylar tam da benim anlattığım şekilde gelişti.”
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.