1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Doğuştan Yemek Borusunun Bir Kısmı Bulunmayan Bebek Tedavi Edildi
Doğuştan Yemek Borusunun Bir Kısmı Bulunmayan Bebek Tedavi Edildi

Doğuştan Yemek Borusunun Bir Kısmı Bulunmayan Bebek Tedavi Edildi

Bursa’da, doğuştan yemek borusunun bir kısmı ve makatı bulunmayan 35 günlük Nida Talih’in yaşam kalitesi, Medical Park Bursa Hastanesi’nde geçirdiği başarılı bir operasyonla yükseltildi.

A+A-

Bursa’da, doğuştan yemek borusunun bir kısmı ve makatı bulunmayan 35 günlük Nida Talih’in yaşam kalitesi, Medical Park Bursa Hastanesi’nde geçirdiği başarılı bir operasyonla yükseltildi. Nida bebek artık yemeğini ağzından yiyebiliyor ve daha rahat beslenebiliyor.

    Nida bebeğin doktoru Medical Park Sağlık Grubu Bursa Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Sabriye Dayı, operasyonla ilgili şu bilgileri verdi: “Nida kızımızın yemek borusunun bir bölümü doğuştan oluşmamıştı. Yemek borusu ile nefes borusu arasında olmaması gereken bir yol vardı. Ayrıca makat bölümü de oluşmamıştı. Solunum sıkıntısı ile sevk edilen bebeğin tanısı Bursa Medical Park Hastanesi’nde konuldu. Takipler ve ön kontrollerin sonrası ameliyat için plan yaptık. Bunlar ağır ameliyatlar. Bu tarz hastalıklar da nadir görülür. Operasyon hayati tehlikesi olan uzun süreçli ameliyat olarak tanımlanabilir. Aile de durumu biliyordu ve bunun endişesini yaşadılar. Biz de aynı endişeleri yaşadık."

    Sonuçta Nida bebeği başarılı bir şekilde ameliyat ettiklerini belirten Dayı, şöyle devam etti: “Kızımız sağlıklı bir şekilde taburcu oldu. Nida, şu anda rahat emebiliyor ve yemeğini ağzından yiyebiliyor. Ayrıca yemek borusu ile nefes borusu arasında olmaması gereken yolu da kapattık. Makat bölümü ile ilgili olarak da, biraz yüksekte olduğu için bu bölümü karın duvarına aldık. Şu anda ihtiyacını oradan yapıyor. Biraz büyüdükten sonra makat bölümüne indirilecek. Bu şaşırtıcı konuyla ilgili olarak da endişe duyulmasına gerek yok.”

    Nida bebeğin babası Taner Talih ise kızının sağlığına kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Talih, “Buraya geldiğimde doktorumuzun anlattıklarının hiç birinden haberimiz yoktu. Doktorumuz Sabriye Hanım ve diğer doktorlardan Allah razı olsun. Büyük bir ameliyat olduğunu doktorumuz anlattı, biz de hayli tedirgin olduk. Ama şu anda şükürler olsun, Rabbim kızımızı bize bağışladı. Doktorumuzun kızımızın üzerinde çok emeği var.” dedi.

    Anne Nazan Talih de 4 yıllık süreç sonunda ilk defa anne olduğunu belirterek, duygularını şöyle ifade etti: “Kızımın durumunu bana eşim 3 gün sonra söyledi. O an dünyam başıma yıkılmıştı. 32 gün benim için çok uzun bir süreçti. Yoğun bakıma gittik, kızımızın başında bekledik. Sonra kızımı kucağıma alınca her şey daha farklı oldu. Bugüne şükrediyoruz. Nida’mız mucizenin adı gibi.” CİHAN

Doğuştan yemek borusunun bir kısmı bulunmayan bebek tedavi edildi

Doğuştan yemek borusunun bir kısmı bulunmayan bebek tedavi edildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.