1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Dumesf'ten Uyuşturucuyla Mücadele Atağı
Dumesften Uyuşturucuyla Mücadele Atağı

Dumesf'ten Uyuşturucuyla Mücadele Atağı

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Genel Başkanı Muzaffer Ilıcak, Türkiye'de de giderek yaygınlaşan uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi için yoğun bir çalışma başlattıklarını ve tek çıkar yolun spor olduğunu açıkladı.

A+A-

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Genel Başkanı Muzaffer Ilıcak, Türkiye'de de giderek yaygınlaşan uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi için yoğun bir çalışma başlattıklarını ve tek çıkar yolun spor olduğunu açıkladı.

Uyuşturucuyla mücadelede "Tek çare Spor" sloganı ile uyuşturucu ile mücadele faaliyetlerinde etkin sonuçlar alınabilmesini amaçladıklarını da belirten Ilıcak, "Anayasanın 58. Maddesinin 'Devlet, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar konusunda gerekli tedbirleri alır' hükmüne uygun olarak faaliyetlerimizi sürdüreceğiz." diyerek, şunları söyledi:

"Bu büyük sorunla mücadelede toplumun tüm kesimlerine özellikle antrenörlere, ailelere, eğitimcilere ve sivil toplum örgütlerine büyük görev düşmektedir. Ayrıca başta çocuklarımızı, gençlerimizi ve ailelerimizi olmak üzere tüm halkımızı bağımlılık yapan maddeler konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirecek eğitim konferansları, müsabaka organizasyonları gerçekleştiriyoruz."

MERSİN'DE 2 KONFERANS

Mersin Mezitli Belediyesi İlk-Ortaokulu'nda Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Genel Başkan K. Muzaffer Ilıcak konferans düzenledi. Mersin Mezitli Belediye İlk-Ortaokulu Konferans Salonu’nda yapılan konferasta, uyuşturucuyla mücadelede 'Tek çare spor' sloganı işlendi ve çocuk ve gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulma yollarının başında da sporun geldiğine vurgu yapıldı.

Katılıma İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni, Mezitli Viranşehir 75. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Osman Arı, Mezitli Belediye İlk-Ortaokulu Müdürü Mustafa Okat, müdür başyardımcısı Ökkeş Aydemir, DUMESF Akdeniz Bölge Başkanı Yasemin Taşdelen, Mezitli Belediye İlk-Ortaokulu öğretmenlerinden Zekai Bayrak, Sinan Göçmen, A. Hakan Peker, Hasan Sevil, Necmiye Çelik, Remzi Yaşar iştirak ettiler.

Genel Başkan Muzaffer Ilıcak öğrencilere uyuşturucunun ne olduğunu, hangi maddelerin uyuşturucu kapsamına girdiğini, uyuşturucunun özellikle küçük yaştaki öğrencilere ve çocuklara hangi yollardan verildiğini ve onların bu yollardan nasıl uyuşturucu batağına sürüklendiğini anlattı.

Yine bir takım görseller ve tıbbi alıntılardan da yararlanarak öğrencilere ve gençlere uyuşturucunun nasıl bedensel ve zihinsel olarak zarar verdiğini sporcuları nasıl başarılardan alıkoyduğunu izah etti. Sona gelirken uyuşturucu kullananların nasıl tanınabileceğini, onlardan nasıl korunulabileceğini de anlatan Ilıcak, bu konuda problemleri mutlaka birileriyle paylaşarak yardım alınması gerektiğini açıklamaya çalıştı.

Ayrıca sporcu yetiştiren kurumların, eğitim öğretim kurumlarının ve ailelerin bu konuya son derece duyarlı yaklaşmaları gerektiğini vurgulayarak gençler için, çocuklar için, tabi sporcular için de çeşitli kültürel ve sosyal etkinlikler düzenlemekten geri kalınmaması gerektiğini vurguladı.

Sonuç olarak uyuşturucudan tamamen bir mücadele ile bilinçli bir şekilde hareket edilerek maksimum seviyede korunabileceğini dile getirirken çok sayıda öğrenci ile seminere katılım gerçekleşti.

YENİŞEHİR MERSİN ANADOLU LİSESİ

Kısa adı DUMESF olan, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele eden Sporcular Federasyonu Başkanı Muzaffer Ilıcak, Yenişehir Mersin Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek okul 9. sınıf öğrencilerine konferans salonunda uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddeler ve zararları, bunlardan korunma yolları konulu, Uyuşturucuyla mücadelede "Tek çare Spor" sloganı ile konferans verdi.

Konferansta Yenişehir Mersin Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından ilgiyle takip edilmiş ve çok faydalı olduğuna yönelik memnuniyet ve tebrikler iletildi. Bu çerçevede “DUMESF” Başkanı Muzaffer Ilıcak özellikle gençler için arkadaş seçiminin çok önemli olduğu, kötü arkadaş ve kötü çevreden uzak durmanın, uyuşturucudan korunmada en etkili yol olduğuna dikkat çekti.

Konferans sonunda “DUMESF” Başkanı Muzaffer Ilıcak okul yönetiminin konuya olan ilgi, alaka ve duyarlılığından dolayı mütehassis olduğunu belirterek, Yenişehir Mersin Anadolu Lisesi Müdürü Hanifi Çirkin, Müdür Baş Yrd. Ertuğrul Censur, Müdür Yardımcıları Mehmet Aytekin ve Durmuş Erden’e “DUMESF” onur belgelerini takdim etti.
CİHAN

DUMESF'ten uyuşturucuyla mücadele atağı

DUMESF'ten uyuşturucuyla mücadele atağı

DUMESF'ten uyuşturucuyla mücadele atağı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.