1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Dokumacı Koleji'nin Yeni Binasının Temeli Atıldı
Dokumacı Kolejinin Yeni Binasının Temeli Atıldı

Dokumacı Koleji'nin Yeni Binasının Temeli Atıldı

Konya'nın Seydişehir ilçesinin ilk ve tek özel okulu Dokumacı Koleji'nin yeni binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

A+A-

Konya'nın Seydişehir ilçesinin ilk ve tek özel okulu Dokumacı Koleji'nin yeni binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Kaymakamı Tuncay Sonel, Merve Eğitim Kurumları Genel Müdürü Celalettin Bozkurt, Genel Koordinatör Ahmet Şirin, İlçe Emniyet Müdürü Yahya Günay, İlçe Müftüsü Sıtkı Beydilli, Milli Eğitim Müdürü Necip Şan, AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, ilçede görev yapan diğer kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, okul idarecileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Seyfettin Dokumacı İlköğretim Okulu Müdürü Tacettin Akgül, "Gelişmiş ülkelerin eğitim seviyesine ulaşmak için hızla ilerleyen bilim ve teknolojiyi yakalamak için çok çalışmalıyız. 2001 de 21 öğrenci ile eğitime başlayan kurumumuz bugün 350 öğrenci ile hem ülkemizde hem uluslar arası düzeyde oldukça başarılar elde etti. Eğitimde başarının daha fazla yakalanabilmesi için öncelikle eğitim kurumlarının güçlendirilmesi, fiziki olarak yeterli hale getirilmesidir.Çağdaş bilimsel ve vatan sevgisiyle bir insan modeli yetiştirmek biz öğretmenlerin sorumluluğu olmalıdır. Yeni okulumuz Seydişehirin eğitim kalitesine katkı sunacaktır. Bu binalarda yetişen çocuklarımız bizleri ve dünyayı şekillendireceklerdir." dedi.

Kaymakam Tuncay Sonel ise "Böylesi güzel bir okulun ilçeye kazandırılması sevindiricidir. Eğitim yuvamızın temel atma gününün İstanbul'un fethi olan bir güne denk gelmesi çok manidardır. Bu vesileyle Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerini, Ulubatlı Hasan'ı, Akşemseddin'i ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Böyle bir günde böylesine anlamlı bir okulun temel atma töreninde beraber olmanın da mutluluğunu yaşıyorum. Bu okullarda yetişen öğrencilerimiz hem Türkiye hem de dünyaya yön verecekler." diye konuştu.

Daha sonra Çanakkale ve Uhud'dan getirilen topraklar öğrencilerle birlikte inşaatın temeline atılarak ilk harç bırakıldı. Toplam 4 milyon liraya mal olacak 24 derslikli okulda; 6 laboratuvar, idari birimler, cep sineması, jimnastik salonu, kütüphane, halkla ilişkiler odaları, bay ve bayan misafirhanesi, kantin ve yemekhane gibi bölümler yer alacak.
CİHAN

Dokumacı Koleji'nin yeni binasının temeli atıldı

Dokumacı Koleji'nin yeni binasının temeli atıldı

Dokumacı Koleji'nin yeni binasının temeli atıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.