1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mamak'ta Radyo Kontrollü Model Uçak Pisti Açıldı
Mamakta Radyo Kontrollü Model Uçak Pisti Açıldı

Mamak'ta Radyo Kontrollü Model Uçak Pisti Açıldı

Ankara’nın Mamak Belediyesi ve Türk Hava Kurumu (THK) tarafından ortaklaşa yapılan model uçak pisti açıldı.

A+A-

Ankara’nın Mamak Belediyesi ve Türk Hava Kurumu (THK) tarafından ortaklaşa yapılan model uçak pisti açıldı. Toplam 10 bin metrekare alana sahip pist, 180 metre uzunluğu ve 20 metre genişliğiyle Başkent’in en büyük radyo kontrollü model uçak pisti olma özelliği taşıyor. Açılışa Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Belediye Başkanı Mesut Akgül, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Akgül, açılış konuşmasında, “Bu pistin, büyük bir boşluğu dolduracağına inanıyorum. Her şeyden önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi istikbal göklerdedir düsturuyla bir adım daha bu hedefe yaklaşmak için vesile olarak görüyorum. Model uçak faaliyetlerini sadece bir oyun olarak görmek doğru değil. Radyo kontrollü model uçakları kullanmanın, büyük uçakları kullanmaktan çok farklı olmadığını, ciddi bir eğitim gerektirdiğini biliyorum.” dedi. Rektör Ban da, “Model uçaklara ilgi her geçen gün artıyor. Başkent'in en büyük model uçak pistinin, uzun yıllar boyunca model uçak severlere hizmet etmesini diliyorum. Mamak Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. THK Mamak Şube Başkanı Memduh Özkan da “Model uçak faaliyetleri için böyle bir piste ihtiyaç duyuluyordu. Mamak Belediyesi’yle ortaklaşa çalışarak bu ihtiyacı karşıladık.” açıklamasını yaptı.

Pistin açılışında, THK model uçak hocaları tarafından bir gösteri yapıldı. Beğeniyle seyredilen gösterinin ardından motorlu yamaç paraşütçüleri de tam not aldı. CİHAN

Mamak'ta radyo kontrollü model uçak pisti açıldı

Mamak'ta radyo kontrollü model uçak pisti açıldı

Mamak'ta radyo kontrollü model uçak pisti açıldı

Mamak'ta radyo kontrollü model uçak pisti açıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.