1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Dünyaca Ünlü Bilgisayar Oyun Yazarı Dinç, Marmaray Projesi'ni Oyunda Faaliyete Geçirdi
Dünyaca Ünlü Bilgisayar Oyun Yazarı Dinç, Marmaray Projesini Oyunda Faaliyete Geçirdi

Dünyaca Ünlü Bilgisayar Oyun Yazarı Dinç, Marmaray Projesi'ni Oyunda Faaliyete Geçirdi

Bilgisayar oyunları sektörünün dünyaca ünlü ismi ve Türk Telekom Grubu şirketlerinden SOBEE'nin Genel Müdürü Mevlüt Dinç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi...

A+A-
Bilgisayar oyunları sektörünün dünyaca ünlü ismi ve Türk Telekom Grubu şirketlerinden SOBEE'nin Genel Müdürü Mevlüt Dinç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü ve Kuzey-I Türk Telekom Bölge Müdürlüğü'nün davetlisi olarak OMÜ'de konferans verdi. Dinç, titizlikte devam eden Marmaray Projesi'ni hazırladığı bilgisayar oyununda faaliyete geçirdiğini açıkladı.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta Last Ninja 2, The First Samurai, Enduro Racer, I Can Futbol ve C4 Robot gibi oyunların programcısı olan Mevlüt Dinç, bilgisayar oyun sektörüne girişini, yıllar içinde kazandığı tecrübeleri ve oyun sektörünün geldiği yeri anlattı. Toplumlar arasında oyunun büyük bir güç olduğuna dikkat çeken Dinç, "Pek çok ülke, tanınmış bilgisayar oyun karakterlerine sahip. Türklerin de bir karakteri olması düşüncesiyle Süpercan'ı geliştirdik. Çevreye duyarlı bir çocuk kahraman olan Süpercan'ın, gelecekte Spiderman, Ironman veya Hulk'un popülaritesine erişeceğine inandık. Dünyada ilk kez 'I Can Futbol' oyunu ile 22 farklı kullanıcının aynı anda futbol oyunu oynamasını sağladık." dedi.

Citroen şirketinin talebi doğrultusunda gerçekleştirilen C4 Robot oyununa da değinen Mevlüt Dinç, "Bu oyunda güzel İstanbul'u mekan olarak kullandık. Bunu yaparken konumumuzu ve gücümüzü ortaya koyarak Citroen'e İstanbul'u teklif ettik. Onlar da bunu kabul ettiler. Marmaray halen devam etmesine rağmen biz oyunda bunu bitirdik. Oyunun bir parçası yaptık. Yayınladığımızda inanılmaz ilgi gördü. Bu sayede yüz binlerce insana ulaştık. Türkiye'deki sunucular ilgiyi kaldıramayınca yurt dışından sunucular kiraladık. Dolayısıyla yurt dışındaki insanlar da oyunumuzu görme şansı yakaladı. Yabancılar da oyunu indirip oynamaya başladı. Bu ilgi üzerine oyunun çeşitli dillere çevirmesi konusunda yüzlerce e-posta aldık. Ama bunu düşünmüyoruz. Çünkü yıllardır yabancı oyunları kendi dillerinde oynadık. Onlar da bizim oyunumuzu kendi dilimizde oynasınlar." ifadelerini kullandı.

Konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Mevlüt Dinç'e plaket verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.