1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Duvarlar Yıkıldı, Mahalle Yeşile Kavuştu!
Duvarlar Yıkıldı, Mahalle Yeşile Kavuştu!

Duvarlar Yıkıldı, Mahalle Yeşile Kavuştu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım ilçesine bağlı 152 Evler Mahallesi’nde de BUSKİ’ye ait su deposunun bulunduğu alanı park haline getirerek vatandaşların kullanımına sundu.

A+A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım ilçesine bağlı 152 Evler Mahallesi’nde de BUSKİ’ye ait su deposunun bulunduğu alanı park haline getirerek vatandaşların kullanımına sundu.

Yoğun yapılaşmanın olduğu yerlerde yeşil alan oluşturmak için kamulaştırma başta olmak üzere her yolu deneyen Büyükşehir Belediyesi, 152 Evler Mahallesi’ndeki BUSKİ’ye ait su deposunun bulunduğu alanı parka dönüştürdü. Alanı çevreleyen duvarlar yıkılarak, ortaya çıkan yaklaşık 13 bin metrekarelik alan; çocuk oyun alanı, yürüyüş yolları ve rekreasyon alanı olarak mahalleye kazandırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 152 Evler Parkı’nın hayırlı olmasını diledi. Yaklaşık 13 bin metrekarelik alanın düzenlenerek park haline getirildiğini belirten Başkan Altepe, "Daha önce duvarlarla çevrili olan BUSKİ’ye ait bu alan, duvarlar yıkılarak yeniden düzenlendi ve halkımızın kullanımına açıldı. 13 bin metrekarelik alanda yeşillendirme, rekreasyon çalışmaları, dinlenme aparatlarının yerleştirilmesi, çocuk oyun alanı, yürüyüş malzemeleri çalışmaları yapıldı. Güzel bir park oldu. 152 Evler, Ortabağlar ve Eğitim mahalleleri için hayırlı olsun." dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de son 8- 10 yılda Türkiye genelinde yaşanan gelişim ve değişimin en güzel örneklerinin Bursa ve Yıldırım’da da gözlendiğini vurguladı. Yıldırım gibi betonlaşmanın yoğun olduğu bir ilçede 350 olan park sayısını 750’ye çıkardıklarının altını çizen Keskin, "Büyükşehir Belediyemiz tarafından su deposunun bulunduğu alan park olarak mahallemize kazandırıldı. Katkıları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

152 Evler Mahallesi Muhtarı Recep Duran, 44 sokaklı mahallelerinde bugüne kadar park alanının olmadığını vurgulayarak, bu hasrete son veren Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Konuşmaların ardından parkın açılış kurdelesi kesildi. Başkan Altepe, törene katılan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ve Yeni Sölöz Belediye Başkanı Güngör Özhan’la birlikte park alanını gezerek çocuklarla sohbet etti.
CİHAN

Duvarlar yıkıldı, mahalle yeşile kavuştu

Duvarlar yıkıldı, mahalle yeşile kavuştu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.