1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sivas Demir Çelik İşçileri Haklarını Arıyor
Sivas Demir Çelik İşçileri Haklarını Arıyor

Sivas Demir Çelik İşçileri Haklarını Arıyor

Sivas Demir Çelik İşletmeleri (SİDEMİR) işçileri, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle dün gece başlattıkları eylemi bugün de sürdürdü..

A+A-

Sivas Demir-Çelik İşletmeleri (SİDEMİR) işçileri, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle dün gece başlattıkları eylemi bugün de sürdürdü. İşçiler, kayyum denetimindeki fabrikanın sahibi Erol Evcil'e haklarını helal etmediklerini söyledi.

İşçiler, sabah saatlerinde kent meydanında toplanarak SİDEMİR yönetiminin maaş vermediğini öne sürerek eylem yaptı. Kent meydanında toplanan işçiler adına açıklama yapan Mustafa Erturhan, amaçlarının sadece ekmekleri olduğuna vurgu yaparak, Sivas kamuoyundan destek beklediklerini söyledi. Evlerine ekmek götüremediklerini, kendilerine söylenen takvimde maaşlarını alamadıklarını belirten Erturhan, 2004 yılından beri tam olarak maaş alamadıklarını, her zaman eksik maaş aldıklarını savundu.

Sivas’ın kanayan yarası olduğunu öne süren ve yetkilere seslenen ve Mustafa Erturhan, “Başbakan'a kadar sesleniyoruz. Bizim sesimizi duysunlar, yeter. Bu Sivas’ın kanayan yarası. Artık evimize ekmek parası götürmek istiyoruz. Bize gelen tehditler son bulsun. Biz destek bekliyoruz. Bir çoğumuzu işten çıkardılar. Bize baskı yapıyorlar. 'Siz olmazsanız dışarıdan özellikle İzmir’den işçi getireceğiz’ diyorlar. Sivas buna izin vermesin.” ifadesini kullandı.

450 kişi olarak hakkını alana kadar iş başı yapmayacaklarını söyleyen Erturhan, işten çıkarılanların işe alınmasını isteyerek, şöyle devam etti: “Vali ve yönetim ile görüştük, hiçbir sonuç alamadık. Son olarak patronumuz Erol Evcil ile görüştük, bir takvim belirledi. Mart ayında takvim gerçekleşecekti. Bu ayda gelecek bizle helalleşecekti. Böyle mi hakkını helal ettiriyor?”

İşçiler ise, Erol Evcil’e haklarını helal etmediklerini söyledi. İşçiler, bir süre slogan attıktan sonra yürüyüş yaparak Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi bahçesine geçti. İşçiler haklarını alana kadar eylemi sürdüreceklerini dile getirdi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.