1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. Ege İhracatçı Birlikleri'nde ödül heyecanı
Ege İhracatçı Birlikleri'nde ödül heyecanı

Ege İhracatçı Birlikleri'nde ödül heyecanı

EGELİ ETKİHABER DE ORADAYDI; SİZLER İÇİN KALEME ALDI!..

A+A-

Ege İhracatçı Birlikleri'nde ödül heyecanı vardı. Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatının Yıldızları birlik tarafından ödüllendirildi. Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde uzun yıllardır ihracat şampiyonu olan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 2017 yılında, 2 milyon dolar ve üzeri ihracat yapan 78 üyesini ödüller verildi. 

78 FİRMAYA ÖDÜL

Egeli Etkihaber'in de davetli olduğu törende, Ege Bölgesi’nin ihracatta lokomotif sektörü Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektörünün ödüllü firmaları, 2017 yılında Türkiye’ye 1 milyar 118 milyon dolar döviz kazandırdığı açıklandı. Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenen “Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatının Yıldızları Ödül Töreni”nde, EHKİB üyesi 78 firma; Platin, Altın, Gümüş ve Bronz kategorilerinde ödüllerini aldı.

KIZIL GÜNEŞ AÇIKLAMA YAPTI

“Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatının Yıldızları Ödül Töreni”nde konuşan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Ege İhracatçı Birlikleri çatısı altında bulunan 12 ihracatçı birliği arasında uzun yıllardır ihracatta lider konumda bulunduklarını, 2017 yılı ihracatlarının 2016 yılına göre yüzde 3’lük artışla 1 milyar 265 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, toplam ihracat rakamına bin 90 ihracatçı firmanın katkıda bulduğunu kaydetti.

İSPANYA İHRACATTA ZİRVEYE ÇIKTI!

Ege Bölgesi’nden 2017 yılında yapılan hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatında İspanya’nın ilk kez Almanya’yı geçerek en fazla ihracat yaptığımız ülke konumuna yükseldi bilgisini paylaşan Kızılgüneşler, “En büyük ilk 5 ihracat pazarımız ise sırasıyla İspanya, Almanya, İngiltere, Hollanda ve İtalya oldu. 143 ülkeye konfeksiyon ürünleri ihraç ettik” şeklinde konuştu.

Katma değerli ürün ihracatı için 2017 yılında yoğun bir çalışma dönemini geride bıraktıklarını anlatan Kızılgüneşler sözlerini şöyle sürdürdü; “Fuar organizasyonlarımız tüm hızıyla devam etti. 2017 yılında; Londra’da gerçekleşen Fashion SVP fuarına, Paris’teki Premiere Vision Manufacturing fuarına Şubat ve Eylül aylarında, 2017’de ilk defa gerçekleştirilen Munich Apparel Source fuarına milli katılım organizasyonu gerçekleştirdik. 4 adet milli katılım ile toplamda 66 hazır giyim firmamıza fuar desteği hizmeti vermiş olduk. IF Wedding fuarına yönelik olarak bir alım heyeti programı gerçekleştirdik. Türk hazır giyim sektörünün yenilikçi, vizyoner tasarımcı ihtiyacını karşılamak amacıyla kurgulanan EİB Moda Tasarım Yarışması’nı geçtiğimiz yıl 12. kez organize ettik. Yarışmamızı bu yıl NEWSTALGIA! Teması ile Nisan ayında 13. kez düzenlemek için hazırlıklarımıza devam ediyoruz.” dedi.

GELİNLİK FUARI

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği olarak, Ekonomi Bakanlığı nezdindeki girişimleri sonucunda, IF Wedding-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın, Yurtiçinde düzenlenen ve Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen fuarlar listesine girdiğine işaret eden Kızılgüneşler, “Böylelikle fuara katılım firmalarımız açısından çok daha cazip hale geldi. İzmir gelinlik üretimin ve ihracatının başkenti kimliğini pekiştirdi. Bu desteklerinden dolayı Ekonomi Bakanlığı’na teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ödül alan şirketler ise şöyle açıklandı:

PLATİN ÖDÜLLER

ÜNİTEKS TEKSTİL GIDAMOTORLU ARAÇLARSANAYİ VE TİCARET A.Ş.

SUN TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

ALTIN ÖDÜLLER

“AKAR TEKSTİL GIDA VE TURİZM SANAYİTİCARET ANONİM ŞİRKETİ, CU TEKSTİLSAN.VE TİC.A.Ş., ERA TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, FARBE TEKSTİL TURİZM İNŞAAT ENERJİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş., FB TEKS.İHR.VE TURZ.SAN.TİC. LTD.ŞTİ., FG TEKSTİL KONFEKSİYON SANAYİ VE TİCARET A.Ş., İŞBİR SENTETİK DOKUMA SAN.A.Ş, MASEKSPORT GIDA VE İHT.MAD.TEKSTİL TARIM İHR İTH.SAN.VE TİC.A.Ş., MENDERES TEKS.SAN.VE TİC.A.Ş., ROTEKS TEKSTİL İHR.SAN.TİC.A.Ş., SPOT TEKSTİL SAN.VE TİC.A.Ş., TYHULUSL.TEKS.PAZ.SAN.VE TİC. A.Ş., VF EGE GİYİM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ”

'EGENİN İMBATI ÜZERİNİZE OLSUN!...'

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.