1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. EGELİ ETKİHABER: 87. İEF'DE YILDIZLAR GEÇİDİ
EGELİ ETKİHABER: 87. İEF'DE YILDIZLAR GEÇİDİ

EGELİ ETKİHABER: 87. İEF'DE YILDIZLAR GEÇİDİ

Bu sene 87. kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), Kültürpark’ta düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

A+A-

EGELİ ETKİ HABER'in de katıldığı tanıtım toplantısına,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra İEF Ana Sponsoru Folkart'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ile İnovasyon Ana Sponsoru Vestel'in Genel Müdürü Ergün Güler de katıldı. Ana teması "teknoloji" olarak belirlenen 87. İEF’nin bu yılki  partner ülkesi Sırbistan, Odak Ülkesi ise “Hindistan” oldu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ülkede ve dünyada yaşanan sıkıntılarda İEF’nin, fuarcılığın ve İzmir’in dünya barışına, kardeşliğine çok büyük katkı yapacağına inandığını belirterek, “Hem ülkemizin hem bölgemizin hem de dünyanın yaşadığı kriz ortamını aşabilmek için fuarların, özellikle de İEF’nin ilaç olacağını düşünüyorum” dedi.

HİNTLİLER İZMİR'E ÇIKARMA YAPACAK!

Bu yıl ki partner ülke Sırbistan’ın özellikle teknopark, telekomünikasyon teknolojileri, gıda ve gıda teknolojisi, yapı ve yapı teknolojisi gibi konularda yoğunlaşmış 20’ye yakın firma ile katılacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, bu ülkeyle aramızdaki 1.1 milyon dolarlık ticaret hacminin, İEF’nin de katkısıyla kısa süre içerisinde 2 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi.

1943 yılından bu yana belli periyotlarla İEF’ye katılan Hindistan’ın bu yıl İEF’ye odak ülke olacağının altını çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “ Dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmeyi başaran Hindistan, teknoloji ağırlıklı 50’nin üzerinde firmayla fuarımıza katılacak.  Bu fuarın Türkiye ile Hindistan arasındaki hem ekonomik hem de dostluk bağlarını daha da güçlendireceğine inanıyorum” dedi.

"İEF TARİHİ MİSYONU OLAN BİR FUAR"

Geçtiğimiz yıl partner ülkenin Rusya olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Çok sıkıntılı bir dönemde Rusya’nın partner olması ve çok başarılı bir fuar geçirmesi, hem İzmir’den hem merkezi hükümetten hem de fuar etkinliğinden çok mutlu ayrılmaları , bizi fazlasıyla memnun etti. Rusya-Türkiye arasındaki ilişkilerde İEF’nin olumlu anlamda çok büyük katkısı olduğu geçtiğimiz bir sene içinde açıkça görülmüştür” şeklinde konuştu. Başkan Kocaoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İEF’nin tarihinde hem kültür, sanat, ticaret, tanıtım var. Bu çok fonksiyonlu bir fuar. Biz ticaretin yanında eğlenceye, kültür sanata da ağırlık veriyoruz. Bir dönem eğlenceyle anılan İEF’yi bugünün koşullarına taşıyarak sürdürmeye çalışıyoruz. 25 ülkeden katılımcı heyetler bakan, bakan yardımcısı, müsteşar düzeyinde gelecekler. Sayın Ticaret Bakanımızın Başkanlığı’nda ikili görüşmeler gerçekleşecek. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağız. İEF, İkinci Dünya Savaşı sürecinde de varlığını sürdürerek, cephede birbiriyle savaşan ülkelerin buluşmasını sağladı. Doğu ve Batı blokunun soğuk savaşı sürerken yine İEF’de ekonomik olarak yarışmaları fuarın ayrıca tarihi misyon zenginliğini gösterdi.”

"HEPİMİZ İZMİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Fuarın ana sponsoru olan Folkart’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, 87. İzmir Enternasyonal Fuarı'na üçüncü kez ana sponsor olmaktan büyük onur duyduklarını belirterek, “Hepimiz, İzmir’in gelecekte daha çok yücelmesini, şehrimizin dünya çapında hak ettiği noktaya ulaşmasını istiyoruz.  Aziz Kocaoğlu Başkanımız önderliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği; tramvay projesi, körfez kıyılarının düzenlenmesi gibi nitelikli çalışmalar ve merkezi yönetimin İzmir’e yaptığı değerli kamu yatırımları, bu şehri seven herkesi çok mutlu ediyor” dedi.

Gerçekleştirdiği projelerle İzmir’in bugünü ve geleceğine yatırım yaptıklarını dile getiren Sancak, “Güzel şehrimize, sadece bir yapı şirketi olarak yaklaşmıyoruz. Şehrin kültür, sanat, spor hayatını ve şehre katkı verecek her organizasyonu da, yürekten sevgiyle destekliyoruz” şeklinde konuştu.

"FUARCILIĞIN DOĞDUĞU ŞEHİR İZMİR"

İzmir’in Türkiye’nin geleceğine damga vurmasının önünde hiçbir engel olmadığını da vurgulayan Mesut Sancak, “İzmir’i gelecek için, tam bir fırsatlar şehri olarak tanımlamak mümkün. Yerel yönetim ve merkezi hükümetin, ayrı ayrı yatırımlarını çoğalttığı, şehrin daha çok kalkınması adına, zengin işbirliklerinin sergilendiği; dayanışmanın öne çıktığı, ‘İzmir şehir koalisyonu’ tablosunun güçlenmesi de, hepimiz için sevindirici. İzmirli kurumların, biz işadamlarının, kamunun, hemşerilerimizin, geleceğin İzmir’ine, işte bu ve benzeri düşüncelerle yaklaşmasının, çok değerli bir duygu ortaklığı yarattığını düşünüyorum. İzmir, ayrıca Türkiye’de fuarcılığın doğduğu şehir. Hatta eğer Cumhuriyet ekonomisinin tüm aşamalarını anlamak ist iyorsanız, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın, dününe bakmanız yeterli. Folkart olarak 400 kişiyle fuarda olacağız. Fuarımızın yolu açık olsun” dedi.

"İZMİR FUARI PARLIYOR"

İnovasyon Ana Sponsoru Vestel’in Genel Müdürü Ergün Güler de konuşmasında, Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı ticari fuarı olan İzmir Enternasyonal Fuarı sebebiyle, bu yıl da İEF ailesi içinde olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. Marka yatırımı için fuarlarda bulunmayı çok önemsediklerini belirten Güler, “Bugün Berlin’de hem şirketimizi hem ülkemizi temsil etmekteyiz. Ama tüm fuarların içinde İEF’nin ayrı bir önemi var. Cumhuriyetimizin ilk fuarı olması açısından bizim için büyük önem arz ediyor. Kültür sanat ve eğlence açısından da katılan katılımcılar açısından İEF parlıyor. Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun desteğiyle her yıl katılıyoruz. Bundan sonra da en büyük katılımcılarından olacağız” ifadelerini kullandı.

ANA TEMA TEKNOLOJİ

İnovasyon çatı teması altında, bu yılın ana teması teknolojik ürünlerin hayatımızda ve global ticarette giderek artan etkisi nedeniyle “Teknoloji” olarak belirlendi. Kültürpark 2 No’lu Hol’de hem ana tema kapsamında stantlar hem de firmalar yer alacak. Trabzon Teknokent, Kahramanmaraş Teknokent, Teknopark İzmir, Yaşar Üniversitesi Minevra Kuluçka Merkezi, Bilimpark ile bir ürünün düşünme aşamasından yaratılma aşamasına kadar olan sürecin sunulduğu Maker Fair bölümünde yüzün üzerinde firma olacak. Ortaya çıkacak fikirlere yatırım yapmak isteyenler bu alanı ziyaret edebilecek. İnovasyon Ana Sponsoru Vestel de 2 No’lu holde ziyaretçilerle buluşacak. Vestel, en yeni ürünlerini 87. İEF’de sergileyecek. Ayrıca bu holde kolejler, hastaneler, medikal firmaları , jeotermaller, inşaat firmaları bulunacak.

Hol 1-B’de İzmir dışından gelecek belediyeler tanıtılacak. 2021’de Botanik EXPO’sunu gerçekleştirecek olan, UNESCO’nun 26. Gastronomi Şehri Hatay doğal güzelliklerini, örf ve adetlerini, damaklara hitap eden lezzetlerini ziyaretçilerle buluşturacak. 3 No’lu holde Batman Belediyesi ile İzmir’in ilçe belediyeleri Konak, Buca, Bornova, Bergama, Gaziemir, Seferihisar, Bayındır, Çiğli, Karabağlar, Dikili, Karşıyaka, Çeşme, Urla, Kemalpaşa ve Karaburun Belediyesi yer alacak.  

25 ÜLKE "İZMİR İŞ GÜNLERİ"NDE..

87. İEF kapsamında Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan İş Günleri Toplantıları 5-7 Eylül tarihlerinde Swissotel Büyük Efes’te gerçekleştirilecek. Delegasyonlar arasında ve bakanlar seviyesinde iş görüşmeleri yapılacak. Bu yıl 25 ülke İzmir İş Günleri Toplantıları’na katılacak. Ülke ve proje sunumları yapılarak, yerli ve yabancı fuar katılımcılarının, üst düzey yabancı delegasyon ve ulusal ticari temsilcilikleri ile buluşması sağlanacak.

EĞLENCE DOLU 10 GÜN

87. İzmir Enternasyonal Fuarı, on gün boyunca düzenlenecek etkinliklerle eğlencenin, kültür ve sanatın merkezi olacak. İZFAŞ, Ana Sponsor Folkart, İnovasyon Ana Sponsoru Vestel ve Etkinlik Sponsoru Migros’un katkılarıyla konserler, gösteriler, tiyatro oyunları ve dans gösterileriyle Fuar’ı ziyaret eden 7’den 70’e ziyaretçiler unutamayacakları anılar biriktirecek.  Fuar Çim Konserleri, açılış günü olan 7 Eylül Cuma günü saat 21.30’da Nazan Öncel ile başlayacak. Sertap Erener, Hakan Aysev, Kenan Doğulu, Hey Douglas, Ceza, Aleyna Tilki, Berkay, Gülşen, Fettah Can ve İrem Derici Çim Konserleri’nde sahne alacak!

Bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak Rock Sahnesi kurulacak. Rock müzik konserleri 3 No’lu Hol otoparkında gerçekleşecek. Saat 20.45’de başlayacak konserler 8 Eylül’de Gripin ile başlayacak. Rock Sahnesi’nde Adamlar, Feridun Düzağaç, Son Feci Bisiklet, Vera, Necati ve Saykolar, Moğollar, Kolpa ve Redd, rock müzik tutkunları ile bulaşacak. Çim ve Rock Sahnesi konserleri ücretsiz izlenebilecek.

87. İEF'DE YILDIZLAR GEÇİDİ

Mogambo Caz Geceleri bu yıl da caz müzik sevenlere keyifli geceler yaşatacak. Her gün saat 21.00-23.00 arasında Grup Gündoğarken’in sahne alacağı Mogambo’da saat 23.00’ten itibaren ise her gün bir başka sanatçı konser verecek.  İlk konseri 8 Eylül’de Zuhal Olcay’ın vereceği Caz Geceleri’nde Alpay, Hüsnü Arkan, Şenay Lambaoğlu, Fatih Erkoç, Kürşat Başar ve Nükhet Yalçın, Melis Sökmen, Ayşe Gencer ve İmer Demirer, Bülent Ortaçgil sahne alacak.

İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde ise ünlü oyuncuların yer aldığı tiyatro oyunları sahnelenecek. İlk oyun 8 Eylül’de Melek Baykal, Veysel Diker, Jess Molho, Ebru Saçar, Özgür Yetkinoğlu ve Cem Güler’in oynadığı “Şen Makas” olacak. Fuar boyunca Aşk Halleri, İntiharın Genel Provası, Tamamla Bizi Ey Aşk, Azizname, Sanat, Çehov Kabare oyunları sahnelenecek. Ali ve Aysun Kocatepe “Hayat Bayram Olsa” ile sahnede olacak.  Türkiye’nin en çok okunan kültür-sanat dergilerinden olan Kafa Dergisi’nin yazarları Zafer Algöz, Can Yılmaz, Cem Davran, Celil Nalçakan ve Candaş Tolga Işık da “5 Kafadar” adlı söyleşiyi 13 Eylül’de İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirecekler.

Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda ise müzikli gösteriler ve dans toplulukları sahne alacak. 11 Eylül’de Rus balesinin seçkin topluluklarından Moscow State Ballet (Moskova Eyalet Balesi) “Romeo & Juliet”i sahneleyecek. Nükhet Duru “Kabare Nü”, Bir Selami Şahin Müzikali “Seninle Başım Dertte”, Gürcistan müzik topluluğu Arsiani ile Latin müzik ve danslarıyla Cuban Band – Swing Latino Grupları etkinlikleri Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek.

SİNEMA DA EDEBİYAT DA İEF'DE..

İEF kapsamında yapılacak Edebiyat Sohbetlerinde Kerimcan Kamal, Azra Kohen, Saygı Öztürk, Mine Söğüt, Buket Uzuner okurlarıyla buluşacak.

18. Sinema Burada Festivali’nde dördünün galalı gösteriminin yapılacağı dokuz film izlenebilecek. Festival açılışında Onur Konuğu Ödülleri Suna Selen ve Temer Levent’e, Başarı Ödülleri ise Berrak Tüzünataç ve Engin Günaydın’a verilecek. Oyunculuk ve film yapımı alanlarında atölye çalışmaları yapılacak.

SOKAK GÖSTERİLERİ ÇOK RENKLİ, ÇOK EĞLENCELİ

Bu yıl Kültürpark’ta ziyaretçileri mekanik robot dev çekirge “The Giant Grasshopper” karşılayacak. Uzunluğu 13,5 metre, ağırlığı 14 ton olan dev çekirge fuar boyunca her gün Lozan Kapısı’ndan başlayarak Kaskatlı Havuz’a, oradan da Basmane 9 Eylül Kapısı’na kadar yapacağı yürüyüşte eğlence dolu görsel bir şov sunacak. İEF’de ayrıca her gün dünyanın çeşitli yerlerinden gruplar sokak gösterileri yapacaklar. Denge oyunlarından jimnastik gösterilerine, usta sihirbazlardan akrobasi hareketlerine, hula hoop etkinliklerinden jonglörlere, pizza şovlarından komedi performanslarına kadar birçok sokak gösterisi 87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda olacak. Palyaço Etkinlik Alanı da çocuklara hitap edecek.  Sokak gösterilerinin benzerleri çocuk lar için özel olarak gerçekleştirilecek.

Siz siz olun sakın bu fuarı sakın kaçırmayın!..

"EGENİN İMBATI ÜZERİNİZE OLSUN!..."

fu-(1).jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.