1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. EGELİ ETKİHABER bildiriyor...
EGELİ ETKİHABER bildiriyor...

EGELİ ETKİHABER bildiriyor...

Egeli Etkihaber, yine sizler için önemli bir yazı kaleme aldı...

A+A-

Evet Tunç Soyer çok eleştiriliyor, özellikle Seferihisar Belediyesi'ne ait bir çok yeri satışa çıkardığı için de basında adı sıkça dillendiriliyor. Soyer'i sever siniz sevmez siniz takdiri size kalmış! Ancak Seferihisar'a yapıştırdığı albenili kimlikleri de gözardı edemezsiniz.

Örnek ver kardeşim derseniz alın size ' Çocuk Meclis) . Vere vere çocuk örneği mi verdiniz demeyin. Bakın bir okuyun...Tunç Soyer başkan olmasının ardından Seferihisar'a bırakın İzmir'i, Ege'ye, dünyaya örnek olan uygulamalara imza attı. Başkan Seferihisar'a önce Citta Slow (Sakin Kent) kimliği kazandırdıktan sonra, belediye bünyesinde 'Çocuk Meclisi' de kurdu. Peki kurdu da ne oldu demeyin. Bakın neler oldu anlatayım sizlere...

DÜNYAYA MODEL OLDU

Soyer'in kurduğu 'Çocuk Meclisi Projesi'ne dünyanın özellikle de Avrupa kıtasının modern devletleri el attı. Bir çok ülkenin belediyesi projeyi baz alarak hemen kendi bünyesinde uygulamasına gitti. Örnek mi? Alın size bir tanesi. Viyana’da düzenlenen Çocuk ve Şehir konferansında Dünyanın bir çok kentiyle birlikte ilk Çocuk Belediyesi’ni kuran Seferihisar Belediyesi de yer aldı.Çocuk hakları üzerine çalışmalar yürüten ve bu çalışmaların tüm kentlerde yaygınlaşmasını hedefleyen Child in the City Vakfı’nın iki yılda bir düzenlendiği “Child in the City” – “ Çocuk ve Şehir” konferansının dokuzuncusu 24 – 26 Eylül tarihleri arasında Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleşti. Dünya’nın her yerinden kentlerin katılım sağlayıp “Çocuk Dostu” uygulamaları ile proje deneyimlerini paylaştığı konferans boyunca Kolombiya, İtalya, İngiltere, Hollanda, Avusturya ve Slovenya  gibi bir çok ülkeden gelen akademisyenler ve kent yetkilileri projelerini sundular.   

OTURUMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

İki gün süren konferans boyunca Seferihisar Belediyesi’ni temsilen Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Çocuk Belediye Başkanı Selin Ada; “Çocuk Dostu Planlama”, “Eşit Erişim”, “Çocuk Dostu Gelecek”, “Eğitimde Katılımcılık”, “Medya Yazarlığı”, “Sosyal Medya Kullanımı”, “Şehir Planlamada Katılımcılık”, “Sokaklardaki Rekabet” ve “Medya Projelerinin Planlanması” konularındaki oturumlara katılım sağladılar ve Seferihisar Çocuk Belediyesi’ne ilham verecek deneyim ve uygulama örneklerini incelediler.

'MODEL OLUŞTURUYORUZ'

Dünya’da eşi benzeri olmayan bir uygulama olan “Çocuk Belediyesi” projesini Belçika’nın Gent kentinde yapılan konferansta sunan Seferihisar Belediyesi, Viyana’dan iyi uygulama örneklerini Seferihisar halkı ve çocukları ile buluşturup “Çocuk Dostu Kent” olma yolundaki adımlarını sağlamlaştırdı. Başkan Tunç Soyer, bu konuda yaptığı açıklamada  “Çocuk Belediyesi projesini  çocuklarla ilgili çalışmalar yapan akademisyenlerle birlikte bir model haline getirip tüm dünyaya örnek olmayı hedefliyoruz. Elde ettiğimiz bilgi birikimi ve ortaya koyduğumuz çalışmalar eşsiz bir önderlik etme fırsatını sunma aşamasına çok yaklaştığımızı gösteriyor” dedi.

Biliyorum çok eleştiriliyor, neredeyse her gün basının hedefinde. Evet..! Kamu yararı için eleştirmek medyanın görevi ya da olmazsa olmazı. Ancak güzeli de kamuya yansıtmak görevlerimiz arasında.. Çocuk Meclisi projesini hayata geçiren başta Tunç Soyer olmak üzere herkesi tebrik ediyorum...

se2.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.