1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. EGELİ ETKİHABER: İZMİRLİLER EVDE OTURMAK YOK..
EGELİ ETKİHABER: İZMİRLİLER EVDE OTURMAK YOK..

EGELİ ETKİHABER: İZMİRLİLER EVDE OTURMAK YOK..

Güzel İzmir'in güzel insanları mevsimler değişse de İzmirlilere evde oturmak yok! Egeli Etkihaber bildiriyor...

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi sizi festivale çağırıyor. 'Ha program nedir?' diyecek olursanız ee onu da doğal olarak Egeli Etki Haber'den takip edeceksiniz pek tabii.

Gelelim haberimize...

STAR VERİLDİ HABERİNİZ OLSUN!

İzmirliler, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen “1 Festival İzmir” Nail Yavuzoğlu, Allstar Bigband, Selen Aytekin ve Soner Arıca’nın birlikte sahne aldığı açılış konseri ile başladı.  İzmir'in kültür-sanat yaşamında çok özel bir yeri olan Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM),  bu yıl üçüncü kez düzenlenen “1 Festival İzmir”in  muhteşem açılış konserine evsahipliği yaptı. Nail Yavuzoğlu, Allstar Bigband, Selen Aytekin ve Soner Arıca’nın birlikte sahne aldığı konser, İzmirlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

SONER ARICA EŞLİK ETTİ

 

arica.png

 

Nail Yavuzoğlu yönetiminde sahne alan Türkiye'nin en geniş kadroya sahip caz orkestrası İstanbul All Star Bigband’e, kendi repertuvarı dışında  caz, blues, RNB gibi türlerin önemli icracılarından Selen Beytekin ile gerek besteleriyle gerekse yumuşak ses tonu ve romantik müziği ile öne çıkan Soner Arıca eşlik etti.  İzleyicilerine hitap eden Soner Arıca, “Şahane enerjili insanlar salonda. Bu tabloyu oluşturanlara ve bu konser için beni gerçekten yüreklendiren, beni yüreğinden alkışlayana teşekkür ederim” dedi. Selen Baytekin de önemli müzisyenlerle böylesine önemli bir salonda İzmirlilerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 

İŞTE PROGRAMLAR:

 

Festival kapsamında Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 23 Ekim Salı saat 20.00’de (bu akşam) caz tarihinde kuşakları etkilemiş, en fazla iz bırakmış isimler arasında yer alan yetenekli bir besteci, aranjör, yapımcı, vokalist ve multi-enstrümantalist Victor Wooten sahne alacak.  5 Grammy Ödüllü olan Victor Wooten, ‘Yılın Bas Gitaristi’ ünvanını da ‘üç defa’ kazandı. İzmir konserinde Wooten’a ünlü davulcu Dennis Chambers ile Amerikalı caz saksafoncusu, besteci ve aranjör Bob Franceschini eşlik edecek.

 

24 Ekim Çarşamba saat 20.00’de “Mevlana’dan Anadolu ozanları”  konseri gerçekleşecek. Naci Özgüç yönetimindeki orkestraya Zara sesi, Okan Yalabık Mesnevi’den okuyacağı pasajlar, Burcu Karadağ nefesi ve Su Güneş Mıhladız da modern sema gösterisi ile eşlik edecek.

 

Vurmalı çalgılar virtüözü, darbuka ustası Burhan Öçal, kendi grubu İstanbul Oriental Ensemble ile 25 Ekim Perşembe saat 20.00’de AASSM Büyük Salon’da sahne alacak.

 

3. Uluslararası 1 Festival İzmir’in 26 Ekim Cuma akşamı saat 20.00'deki kapanış konserinde ise funk, soul ve hiphop müziği caz müzikle bir araya getiren Fransız grup “Electro Deluxe” sahne alacak!..

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.