1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Esidef Genel Sekreteri Akoğlu: Gine İle Ticaretimiz 50 Milyon Doları Aştı
Esidef Genel Sekreteri Akoğlu: Gine İle Ticaretimiz 50 Milyon Doları Aştı

Esidef Genel Sekreteri Akoğlu: Gine İle Ticaretimiz 50 Milyon Doları Aştı

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF), Gine Ticaret Bakanı Mohamed Dorval Doumbouya’yı ağırladı.

A+A-

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF), Gine Ticaret Bakanı Mohamed Dorval Doumbouya’yı ağırladı. Afrika’nın demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan ülkesi Gine ile yıllık 50 milyon dolar civarında dış ticaret hacmi olduğunu ifade eden ESİDEF Genel Sekreteri Özer Akoğlu, "11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni kapsamında İzmir'e Bakan Doumbouya ile dört gündür birlikteyiz. İzmir’in kültürünü, misafirperverliğini, üretim ve işgücü potansiyelini göstermek için bir dizi ziyaret yaptık. Özellikle EXPO 2020 adaylığı için görüşmelerimizden çok olumlu sonuçlar aldık. Bakan Bey sadece kendi ülkesinin değil, etkileyebileceği ülkelerin oy vermesi için de çaba göstereceğini söyledi. Bugün burada, ESİDEF olarak faaliyetlerimiz hakkında bilgiler aktardık. Ekonomik olarak iki ülke arasında hangi fırsatları değerlendirebileceğimiz noktasında önemli bilgiler edindik. Önemli olan, kazan kazan prensibiyle her iki ülke insanın da kazanmasıdır. Türk müteşebbisleri olarak bunu çok önemsiyoruz." dedi.

ESİDEF merkezindeki görüşmelerde EXPO 2020 adaylığı için hazırlanan broşürleri inceleyen Bakan Doumbouya, "İzmir’in tarihî dokusu, kültür zenginlikleri, gelişmiş sanayisi ve sıcakkanlı insanları beni çok etkiledi. Buraya gelmeden önce aklımda olan tedirginliklerim, havaalanında indikten çok kısa bir süre sonra kayboldu, yerini olumlu ve samimi düşünceler aldı. Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni kapsamında Gine Türk Okulları Genel Müdürü Veysel Camuzcu Bey’in davetiyle geldiğim İzmir, EXPO 2020 için diğer rakipleri arasında çok şanslı. Bu konuda elimden gelen gayreti göstereceğim. Türk müteşebbislerini en kısa zamanda ülkemde misafir etmek istiyorum. Bu konuda ESİDEF olarak bir organizasyon yapmanızı arzu ediyorum." şeklinde konuştu.

Doumbouya'nın gelmesi için çalışma yapan ve onunla birlikte Türkiye’ye gelen Genel Müdür Camuzcu ise, "2003 yılından beri Gine'de Türk okulları olarak faaliyet gösteriyoruz. Birçok yetkiliyle güzel birlikteliklerimiz var. Gine Ticaret Bakanı’nı da geçmişte kurmuş olduğumuz diyaloglarımızın meyvesi olarak Türkiye’ye getirdik. EXPO 2020 adaylığı için bu ziyaretin çok önemli olduğunu bildiğimden bizzat eşlik ettim. Geldiği günden bugüne aklındaki birçok olumsuz düşünce gitti, hattâ İzmir’in sıcakkanlı misafirperliğinden çok etkilendiğini birçok konuşmasında dile getirdi. Ben eminim ki Bakan Bey, söz verdiği gibi EXPO 2020 için İzmir’e destek olacak ve bu yarışı biz kazanacağız." dedi. CİHAN

ESİDEF Genel Sekreteri Akoğlu: Gine ile ticaretimiz 50 milyon doları aştı

ESİDEF Genel Sekreteri Akoğlu: Gine ile ticaretimiz 50 milyon doları aştı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.