1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sakarya’yı Türkçe Olimpiyat Şenliği Heyecanı Sardı
Sakarya’yı Türkçe Olimpiyat Şenliği Heyecanı Sardı

Sakarya’yı Türkçe Olimpiyat Şenliği Heyecanı Sardı

Türkçeyi dünyaya sevdiren 11. Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni kapsamında Sakarya’da da 27 ülkeden 190 öğrencinin katıldığı büyük bir etkinlik düzenlenecek.

A+A-

Türkçeyi dünyaya sevdiren 11. Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni kapsamında Sakarya’da da 27 ülkeden 190 öğrencinin katıldığı büyük bir etkinlik düzenlenecek.

    Türkçe Olimpiyatları Sakarya Genel Koordinatörü Oğuz Hak, Elmas Otel’de düzenlediği basın toplantısında 11 Haziran akşamı Atatürk Stadyumu’nda yapılacak Sakarya şöleni ile ilgili bilgi verdi.
Hak, Uluslararası Türkçe Öğretim Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından ‘Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları’nın bu sene ‘Evrensel Barışa Doğru’ sloganıyla yürütüldüğünü belirtti.

    Bu yıl 140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katılacağı olimpiyatlar kapsamında çeşitli illerde de etkinlikler düzenlendiğini ifade eden Hak, Sakarya’daki şölene 27 ülkeden 190 öğrencinin katılacağını kaydetti.

    Hak, Sakarya Valiliği ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı himayesinde üçüncüsü düzenlenecek olan Sakarya il etkinliğinin bu yıl önceki yıldan farklı olarak 5 büyükşehir organizasyonu kapsamında Bursa, Kayseri, Konya ve İzmir büyükşehirlerimizle birlikte aynı konsepte yer aldığını vurguladı.

    Etkinliğin 10 Haziran’da öğrencilerin Sakarya’ya gelmesiyle başlayacağını kaydeden Hak, şu bilgileri verdi: “Kafile konvoy halinde şehir turu atacak. 11 Haziran’da ise protokol ziyaretleri yapılacak. Ayrıca Çark Caddesi’nde öğrenciler toplu şekilde yürüyerek Sakaryalılarla buluşacak. Aynı gün saat 21.00’da ise Atatürk Stadyumu’nda büyük gösteri olacak. Öğrencilerimiz zengin, özgün ve yeni çalışmalarıyla , şarkı, şiir, naat ve halk oyunları alanında hünerlerini sergileyecekler. Dili, dini, rengi ve ırkı farklı öğrenciler barış, sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajı verecek. Daha önceki yıllarda ‘Sevgi Dili Türkçe’, ‘Aydı Dili Konuşuyoruz’, ‘Gelin Tanış Olalım’, ‘İnsanlık El Ele Bayram O Bayram Olur’ gibi anlamlı mesajlarla dünyaya seslenen sevgi çiçekleri 11. Yılda ‘Evrensel Barışa Doğru’ diyerek yine dünyaya seslenecek”

    Hak, 12 Haziran sabahı öğrencilerin il protokolüyle kahvaltı yaptıktan sonra uğurlanacağını sözlerine ekledi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.