1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Etimesgut Belediyesi Aile Akademisi Açtı
Etimesgut Belediyesi Aile Akademisi Açtı

Etimesgut Belediyesi Aile Akademisi Açtı

Ankara'nın Etimesgut Belediyesi, kadına şiddet, çocuk istismarı, boşanmalar ve aile içi kopukluklara karşı Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi (etiSEM) bünyesinde Aile Akademisi kurdu.

A+A-

Ankara'nın Etimesgut Belediyesi, kadına şiddet, çocuk istismarı, boşanmalar ve aile içi kopukluklara karşı Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi (etiSEM) bünyesinde Aile Akademisi kurdu.

Eryaman Ziya Gökalp Tesisleri içinde yer alan aile akademisi aile içindeki her bireyin mutlu ve huzurlu olmasını amaçlıyor. Akademide psikologlar, aile danışmanları, çocuk gelişim uzmanları ile aile avukatları hizmet veriyor. Tüm aile bireyleri kişisel ya da grup olarak uzmanlarından destek alabiliyor. Aile danışmanları, ‘Aile terapisi, çift ve evlilik terapisi, çift ilişkisini güçlendirme, sağlıklı iletişim, ailede boşanma süreci, çocuk ve ergen danışmanlığı, bireysel danışmanlık’ alanlarında ailelere destek veriyor.

Çocuk gelişim uzmanları, ‘duygusal davranış problemleri, çocuk gelişimi takibi, bebeğe hazırlık, ilk yıllar, anne ve baba sağlığı, engelli çocukların ailelerine rehberlik, ders çalışma alışkanlıklarının düzenlenmesi’ gibi konularında danışmanlık yapıyor.
Aile avukatları ise evlenme, boşanma ve velayet konularında görev yürütüyor. Akademide ayrıca çocuklar için oyun ablası görev yapıyor. Aileler, danışmanlık hizmeti alırken oyun ablaları da çocuklarla ilgileniyor. Aileler, özel oyun odalarında çocuklarını gözlemleyebiliyor. Çocuklar ise özel cam bölmeden ailelerinin kendilerini izlediğini göremiyor. Böylece çocuğun kendi ortamındaki davranışları sağlıklı bir şekilde gözlemleniyor.

SAĞLIKLI BİR AİLE İNŞA ETMEK

Aile akademisinde, çiftlerin sağlıklı bir aile inşa edebilmeleri için destek eğitimleri düzenlenecek. ‘Huzur Adası’ adı verilen eğitimlerle anne-baba gelişimi, anne-baba etkili iletişim, gelişen çocuk, değişen dünya ve aile hukuku branşlarında seminerler düzenlenecek. Akademi hafta içi her gün 09.00-17.00, cumartesi günleri ise 10.00-16.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Aile Akademisi kurmalarını şu sözlerle değerlendirdi: “Aile toplumun temelidir. Dolayısıyla ailenin korunmasına ve güçlü kılınmasına dönük her girişim hayati bir önem taşıyor. Aile zedelenirse toplumsal sorunların önüne geçemeyiz. Son gelişmeler aile yapısının korunması noktasında yeterli olmadığımızı ortaya koyuyor. Bakınız, TÜİK verilerine göre boşanmalar hızla artıyor, evlilikler azalıyor, kadına şiddet her geçen gün tırmanıyor. Çocuk istismarı en üst noktalara ulaşmış durumda. Tüm bunların temel nedeni aile kavramına yeteri kadar önem vermememizden kaynaklanıyor. İşte bu veriler ışığında etiSEM bünyesinde Aile Akademisi’ni kurmuş bulunuyoruz. İhtiyaç duyan tüm ailelerimizi akademimize davet ediyorum”.
CİHAN

Etimesgut Belediyesi Aile Akademisi açtı

Etimesgut Belediyesi Aile Akademisi açtı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.