1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. Etkileşimin İzleri Londra’da Sanatseverlerle Buluştu
Etkileşimin İzleri Londra’da Sanatseverlerle Buluştu

Etkileşimin İzleri Londra’da Sanatseverlerle Buluştu

Türkiye Londra Büyükelçiliği ve Sakarya Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen Etkileşim/ Interaction adlı sergi Londra Yunus Emre Kültür Merkezi’nde açıldı.

A+A-

Türkiye Londra Büyükelçiliği ve Sakarya Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen Etkileşim/ Interaction adlı sergi Londra Yunus Emre Kültür Merkezi’nde açıldı. Çağdaş Türk aanatçılarından Nilgün Bilge’nin terracotta tekniği ile yapılmış 9 adet soyut heykeli ve Neslihan Özgenç’in kağıt üzerine füzen ile yapmış olduğu 10 adet çalışmasının yer aldığı sergi açılısına, Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve Başkonsolos Ahmet Demirok’un yanı çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Açış konuşmasını yapan Ünal Çeviköz, "Bu yıl Türkiye ve İngiltere tarihinde dönüm noktalarından bir tanesi, hem Osmanlıya ilk İngiltere Büyükelçisinin gidişinin 430. hem İngiltere’ye ilk Büyükelçimizin gelişinin 220. yıldönümünü kutluyoruz. Bu vesileyle bir çok sanat etkinliği ve kültürel etkinlik gerçekleştirilmekte. Bu iki değerli sanatçımızın bu sergisinide bu kapsamda telakki ediyorum ve bize bu gururu verdikleri için tekrar tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Sanatçı Nilgün Bilge ise yaptıkları eserleri faklı mekanlara farklı kültürlere taşıyarak kültürlerarası etkileşimi sağlamaya çalıştıklarını ifade ederek, bunu gerçekleştirebilecekleri olanakları sağlayan Büyükelçiliğe ve Yunus Emre Kültür Merkezi’ne minnettar olduklarını dile getirdi.

İstanbul, Yükseliş, Boğaziçi, Etkileşim, Boğazın İncisi, İki Yaka İki Kültür adlı eserlerini ile bir yandan Akdeniz kültürünün izlerini taşıyan sanatçı diğer yandan da İslam kültürünün dinginliğini ve Anadolu'nun zenginliğini sanat severlere sunuyor.

Neslihan Özgenç ise, eserlerini kağıt üzerine füzen kullanarak oluşturmuştur. Belleğinin girilmesi tehlikeli alanlarını resmeden sanatçı; kullandığı boşluklar, kuru ağaç dalları, ağlar, dikenli teller gibi imgelerle bunu anlatma yolunu seçmiş. Yaptığı eserler için "Bilinçaltımın röntgenini çektim." diyen Özgenç, karanlık ve karamsar görünen bu eserlerin aslında insanların bastırdığı gerçeklerin bir izdüşümü olduğunu söylüyor. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.