1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. EXPO’DA TEK PATRON VALİ
EXPO’DA TEK PATRON VALİ

EXPO’DA TEK PATRON VALİ

İZMİR EXPO İLE YATIP, EXPO İLE KALKIYOR!....

A+A-

-EXPO’DA TEK PATRON VALİ-

İZMİR EXPO İLE YATIP, EXPO İLE KALKIYOR!

İzmir EXPO ile yatıp, EXPO ile kalkıyor. Dünya Sergiler Fuarı EXPO’yu, 2020 yılında İzmir’e getirmek için çabalar sürerken, EXPO içerisinde de çalkantılı süreç bitmiyor. EXPO’da yeni bir gelişme de geçen hafta yaşandı. EXPO 2020 Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ile üyeler Ender Yorgancılar ve Işınsu Kestelli’nin görevinden istifa etmesinin ardından boşalan koltuklar için seçimler yapıldı. Seçimleri ‘EGELİ ETKİHABER’ deyakından takip etti!!

Vali Bey'e Zor Görev

Hilton Oteli’nde gerçekleştirilen Yönlendirme Kurulu Toplantısı’nda oy birliği ile EXPO’nun başına Vali Cahit Kıraç getirilirken, üyeliklere de Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh ve İzmir Genç İşadamları (İGİD) Başkanı Mehmet Timuroğlu seçildi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından açıklama yapan Vali Kıraç, EXPO 2020’nin başında bundan sonra kendisinin olacağını ifade ederken yeni üyeler Geza Dologh’un İzmir’in tanınmış simaları arasında yer aldığını, İGİD Başkanı Mehmet Timuroğlu’nun da Demokratik Kongo Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu olduğu için avantaj olacağını söyledi.

Toplantıda 12 Haziran’da yapılan sunumu anlattıklarının altını çizen Vali Kıraç, “Bundan sonra tanıtım ve lobi faaliyetlerine ağırlık vereceğiz. Yaptığımız her toplantı ve açıklamayı rakiplerimiz inceliyor ve izliyor. O yüzden de‘lobicilik’ adı altında yapacağımız toplantılar basına kapalı olacak! Yürütme Kurulu Başkanı Sayın Özgener ayrılınca bana ‘iki görevi de sen yürüt’ dediler. Ben de uzun süredir hem yönlendirme hem de yürütme kurulu başkanlığı görevini yürütüyorum. Bu konuda deneyim kazandık. İkisinin de aynı elden yürütülmesi kararı alındı. EXPO, bir ekip ve takım işidir. Şahıslara bağlı kalmaz. EXPO’da devletin en üst kademesinden en alt kademesine kadar herkese önemli görevler düşüyor” diye konuştu.

Ya kazanacağız ya kazanacağız!

Yürütme Kurulu’nun yeni üyesi Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh yönlendirme kurulu üyelerinin teveccühüne teşekkür ettiğini söyledi. Dologh, “Zaten biz her türlü vazifeye hazırdık. Ben bu süreci 2015’in devamı olarak görüyorum. O zaman sonucunda olumsuz bir durum oluştu. Nerede kalmıştık diyorum. Burada iki olasılık var. Ya kazanacağız, ya kazanacağız” dedi.

Layıkıyla yaparız!..

İGİD Başkanı Mehmet Timuroğlu ise, “Biz görevlere talip olmayız. Görev verildiği zaman da en iyi şekilde, layıkıyla yaparız. Sayın Valimizle birlikte yürütme kurulu üyelerimizle beraber bu süreci en iyi şekilde devam ettireceğiz” diye konuştu.

EGELİ ETKİHABER olarak, hem İzmir Valisi Cahit Kıraç’a, hem EXPO Yürütme Kurulu’nun yeni üyeleri Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh ile İGİD Başkanı Mehmet Timuroğlu’na yeni görevlerinden başarılar dileriz. İnşallah bu ekip, İzmir’in hak ettiği bu fuarı İzmirlilere armağan eder!

"EGE’NİN İMBATI ÜZERİNİZE OLSUN…"

-dsy-20120618082150-1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.