1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eyüplü Miniklerden Halkoyunu Göstergisi
Eyüplü Miniklerden Halkoyunu Göstergisi

Eyüplü Miniklerden Halkoyunu Göstergisi

Eyüp Belediyesi tarafından tertip edilen Haliç Yaz Etkinlikleri’nin ikinci gününde miniklerin halkoyunu gösterilerine yer verildi.

A+A-

Eyüp Belediyesi tarafından tertip edilen Haliç Yaz Etkinlikleri’nin ikinci gününde miniklerin halkoyunu gösterilerine yer verildi.


Etkinliğe Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.

Anaokulu öğrencilerinden oluşan halkoyunları ekipleri, izleyicilerden beğeni topladı. Ay yıldızlı bayrağı da açan minikler, etkinliğe katılanlardan büyük alkış aldı.

Geçen sene oluşturulan Haliç Etkinlik Alanı’nda bu sene de çok güzel programlara imza atacaklarını belirten Başkan İsmail Kavuncu şunları kaydetti:

“Etkinlik alanımızı Kıraç konseriyle açtık. Bu akşam da halk oyunları gösterileri yeralıyor. Yaz boyunca Ferhat Göçer, Mustafa Ceceli, Zara, Hakan Altun’un konserlerini dinleyeceğiz. Sizlere bu muhteşem atmosferde deniz kenarında açıkhava sineması keyfi de yaşatacağız. Sinemamızın en yeni ve en özel filmlerini ailece Belediyemizin Açıkhava sinema şöleninde izleyeceksiniz. Hükümet Kadın… Taş Mektep… Evim Sensin… Mutlu Aile Defteri… Selvi Boylum Al Yazmalım… Ayrıca sıcak yaz akşamlarında ılık duygusal rüzgârlar estirecek şiir gecelerimiz olacak: Ahmet Selçuk İlkan… Reha Yeprem… Serdar Tuncer… İbrahim Sadri… Uğur Arslan… İkbal Gürpınar… Kahraman Tazeoğlu… Dursun Ali Erzincanlı… Said Sefa… Atalay Demirci… Yine halk oyunlarımızdan seçkin örnekler… Yurdumuzun birbirinden güzel kentlerine özel geceler… Yerel sanatçılarımızdan harika konserler… Ramazan süresince özel programlar, Kuran-ı Kerim Tilaveti… Tasavvuf müziği… İlahiler… Orta oyunu… Hacıvat Karagöz… Ben bütün Eyüplüleri Haliç Etkinlik Alanımıza davet ediyorum. Artık yaz geldi. Bunaltıcı sıcaklarda evlerde oturmayın, buraya gelerek ailece keyifli saatler geçirmenin tam zamanı.”

Silahtarağa Mahallesi’nde Haliç kıyısında bulunan etkinlik alanına tarihi Osmanlı evleri de kuruldu. Evlerde iller, kendi kültürlerini yansıtan stantlar oluşturarak rengârenk bir mozaik oluşturdu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.