1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ansiad’dan Sağduyu Çağrısı
Ansiad’dan Sağduyu Çağrısı

Ansiad’dan Sağduyu Çağrısı

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu, önce Taksim Gezi Parkı ve sonrasında değişik illere yayılan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

A+A-

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu, önce Taksim Gezi Parkı ve sonrasında değişik illere yayılan olaylarla ilgili açıklama yaptı. İstanbul’un ardından değişik şehirlere de sıçrayan ve güvenlik güçleri ile protestocuları karşı karşıya getiren olaylardan Türkiye’nin ders çıkarması gerektiğini belirten Eroğlu, hükümeti sağduyuya, vatandaşları da provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Yazılı açıklama yapan ANSİAD Başkanı Eroğlu, toplumun her kesiminin, özellikle de siyasetçilerin her türlü konuda duygusal davranmak yerine, huzurun tesisi için daha esnek bir bakış açısı sergilemesi gerektiğini vurguladı. Sivil toplum kuruluşlarına da önemli görevler düştüğünü ve provokasyonlara izin verilmemesi gerektiğini ifade eden Eroğlu, bir süredir uygulanan karar alma yöntemlerinin ‘tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini’ savunarak, “Son zamanlarda büyük başarı sağladığımız Ekonomideki istikrarı, demokratikleşme yönündeki hızlı adımlarla tamamlamazsak arzu ettiğimiz başarılı sonuca ulaşamayız.” dedi.

İktidarın Taksim'de başlayarak tüm yurda yayılan süreci yalnızca Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaç düzenlemesinden şikâyet gibi algılamaması gerektiğini, aksi halde hataya düşeceğini savunan Eroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Toplum, farklı alanlarda ortaya çıkan gerilimi, Taksim Gezi Parkı düzenlemesiyle açığa çıkarmıştır. Bu anlamda yetkili mercilerden gerginliği körükleyen değil, yatıştıran beyan ve kararlar beklemekteyiz. Muhalefetin de bu durumu oya tahvil etme çabasının doğru olmayacağı kanaatindeyiz. Yeni haftaya hükümetin yaşanan olaylardan ders çıkarmış, vatandaşlarımızın da provokasyona gelmemiş şekilde girmesini temenni ediyoruz.”
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.