1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fetih Kutlamaları Fatih'in Kabrini Ziyaretle Başladı
Fetih Kutlamaları Fatihin Kabrini Ziyaretle Başladı

Fetih Kutlamaları Fatih'in Kabrini Ziyaretle Başladı

İstanbul’un fethinin 560. yıl dönümü, Fatih Sultan Mehmet’in Fatih’teki kabrini ziyaretle başladı!

A+A-

İstanbul’un fethinin 560. yıl dönümü, Fatih Sultan Mehmet’in Fatih’teki kabrini ziyaretle başladı. Ziyarete İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve mülki erkan katıldı. Vali Mutlu, İstanbul’un fatihi Sultan Mehmet Han ve askerlerini minnetle ve rahmetle andıklarını söyledi.

İstanbul’un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin 560. yıl dönümü münasebetiyle hazırlanan kutlama programı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve beraberindekilerin Fatih Sultan Mehmet’in kabrini ziyaret etmesiyle başladı. Fatih Sultan Mehmet’in Fatih Camii avlusundaki kabrini ziyaret edenler arasında Vali Mutlu’nun yanı sıra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Tümgeneral Şeref Öngay, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, diğer yetkililer ile vatandaşlar yer aldı. Hüseyin Avni Mutlu’nun Fatih’in kabrine çiçek bırakmasının ardından İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran dua okudu. Ziyaret sonrasında, Vali Mutlu ve beraberindekilere Osmanlı şerbeti ve lokum ikram edildi.

Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Sultan Mehmet Han ve askerlerini rahmetle ve minnetle andıklarını söyledi. Mutlu, Sultan Mehmet Han ve askerlerinin mekanlarının cennet olması ve ebedi saadetleri için dua ettiklerini belirtti. İstanbul’un Türk milletine nasip olmasının Allah’ın bir lütfu olduğunu vurgulayan Mutlu, bu şehrin mukaddesatını ve kıymetini bilerek hizmet ettiklerini dile getirdi.

İstanbul'un 560. fetih yıl dönümü gün boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edilecek.


CİHAN

Fetih kutlamaları Fatih'in kabrini ziyaretle başladı

Fetih kutlamaları Fatih'in kabrini ziyaretle başladı

Fetih kutlamaları Fatih'in kabrini ziyaretle başladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.