1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fıskiyeler Altında Kendilerini Islatmışlar
Fıskiyeler Altında Kendilerini Islatmışlar

Fıskiyeler Altında Kendilerini Islatmışlar

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Gezi Parkı’ndaki çevre düzenlemesini protesto etmek amacıyla Taksim’de yapılan olaylara paralel olarak Kayseri’de de gösteriler düzenlendiğini açıkladı.

A+A-

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Gezi Parkı’ndaki çevre düzenlemesini protesto etmek amacıyla Taksim’de yapılan olaylara paralel olarak Kayseri’de de gösteriler düzenlendiğini açıkladı. Vali Orhan Düzgün, gece Talas ilçesinde iki gün gerçekleştirilen gösterilerde polisin gruba ne gaz ne de su kullanmadığını ve ikna yoluyla dağılmasını sağladığını ifade ederek, “Ancak grup içindeki 30-40 kişinin gazlı veya sulu müdahale olmamasına karşın kendilerini fıskiye altında ıslattıkları tespit edilmiştir.” dedi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, şehirde 2 bin kişinin katılımı ile Gezi Parkı’ndaki çevre düzenlemelerine destek amaçlı gösteri yapıldığını anımsatarak, şu bilgileri verdi: “İlimizde de 1 Haziran’da gece yarısından itibaren bazı gruplar, İstanbul’daki olayları protesto etmek için gösteriler düzenledi. Demokratik bir ülkede kendi görüş, düşünceleri ve taleplerini dile getirme, basın açıklaması ile ifade etme hakkı var. Ama bir başkasının özgürlüğüne müdahale etmeden kendi demokratik haklarını kullanarak yapmaları gerektiğine inanıyoruz. Bir grup, 1 Haziran ve 2 Haziran gecesinde Talas ve Anayurt bölgesinde, ertesi gün insanlar sınava girecek olmasına karşın eylem yaparak rahatsız etmiştir. Bunun tepkisini ve eleştirilerini aldılar. Polisimiz de güç kullanmadan, gazlı ya da sulu müdahale etmeden tavsiyede bulundu ve grup dağıldı. Talas’taki gösterilerde herhangi bir zor kullanma olmadı. Ama son gece gruptan 30-40 kişi kendilerini fıskiye altında ıslatmışlardır. Bu polisimiz tarafından tespit edildi.”

Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’ndaki gösteri ile ilgili de bilgi veren Düzgün, “Almer önünde 2 bin kadar kişinin oluşturduğu grup yürüyüş yaptı. Mimar Sinan Parkı'nda fidan dikti. Biz Kayseri’nin yeşillenmesini de istiyoruz. Arzu ediyoruz. Bunun için fidan dikilecek alanlar var. Biz fidan dikecekleri önümüzdeki günlerde bu bölgelere davet ediyoruz. Ancak bu gösteride çevreye, işyerlerine, binalara zarar vermek, binayı işgal etme girişimleri oldu. Bir siyasi parti teşkilatına girmek isteyen 400 kişilik grup bekledi. Emniyet güçleri dağılmaları yönünde ikaz ve tavsiyelerde bulundu. Ama buna rağmen grup içindeki bir kesim, polisimize taş, şişe ile saldırdı. Bu saldırıda 8 polis yaralandı. Saldırıların artması nedeniyle grubu dağıtmak için çok az da olsa müdahale etmek zorunda kaldılar. Ciddi zarara uğratılmadan olaylar sona erdi.” diye konuştu.

Vali Düzgün, şehir merkezinde güvenlik kameraları aracılığıyla oluşan zararların ve bu zarara neden olanların tespit edildiğini belirterek, “Bu tespit sonrasında zarara neden olanlar belirlenecek ve bu zarar kişilerden karşılanacaktır. Gözaltına alınanlar da ifadelerinin alınmasıyla serbest kalmışlardır.” dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.