1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Yılmaz Sazak Atletizm Yarışmaları Yine Rekorlara Ev Sahipliği Yaptı
Yılmaz Sazak Atletizm Yarışmaları Yine Rekorlara Ev Sahipliği Yaptı

Yılmaz Sazak Atletizm Yarışmaları Yine Rekorlara Ev Sahipliği Yaptı

2013 yılında kuruluşunun 50. yılını kutlayan Yüksel İnşaat tarafından 1996 yılından bu yana gerçekleştirilen Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Yarışmaları’nın 18.

A+A-

2013 yılında kuruluşunun 50. yılını kutlayan Yüksel İnşaat tarafından 1996 yılından bu yana gerçekleştirilen Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Yarışmaları’nın 18.'si, İstanbul, ENKA Spor Kulubü Sadi Gülçelik Spor Sitesi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye’de ve yurtdışındaki başarılı projelerinin yanı sıra hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile de inşaat sektörünün öncü şirketlerinden Yüksel’in 18 yıldır desteklediği yarışmalar iki yıldır karbon nötr olarak organize edilerek Dünya Çevre Günü öncesinde doğaya saygılı duruşu ile de dikkat çekti.

Bu sene Yılmaz Sazak’ın torunu Törem Sazak’ın organizasyon komitesi başkanlığını devraldığı, 12-17 yaş grubunda Avrupa’nın ilk üç yarışı arasında yer alan yarışmalarda sadece son sekiz yılda ulusal - uluslararası 81 rekora imza atıldı.

Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Yarışmaları’nın 18.’sinde Azerbaycan, Beyaz Rusya, Bosna, Bulgaristan, Ermenistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Gürcistan, Hırvatistan, Irak, İngiltere, K.K.T.C, Katar, Kosova, Makedonya, Mısır, Moldova, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Ukrayna ve Yunanistan’dan yüzlerce atlet yarıştı.

İKİ TÜRKİYE REKORU

18. Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Yarışmaları’nda 12-17 yaş arası genç atletler 100 m, 300 m, 800 m, 1500 m, 2000 m, 1 mil, 100 m ve 110 m engelli, uzun atlama, yüksek atlama, üç adım atlama, cirit atma, disk atma, gülle atma ve sırıkla atlama branşlarında yarıştılar.

Yüksel tarafından Yükselen Yıldızlar projesi kapsamında bireysel sponsorluk desteği verilen milli atlet Emel Dereli, gülle branşında kendisine ait olan 18.87 metrelik Türkiye rekorunu, 19.59 metre ile geliştirdi. Batuhan Altıntaş ise, 34.03’lük derecesi ile 300 metre Büyük Erkekler rekorunun yeni sahibi oldu.

KENAN ONUK KUPASI’NIN YENİ SAHİBİ TUĞBA GÜVENÇ

18. Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Yarışmaları’nda 1 mil büyükler bayan kategorisinin şampiyonu, atletizm sporuna gönül vermiş merhum gazeteci Kenan Onuk adına verilen 'Kenan Onuk Kupası'nın sahibi 4.47.67’lik derecesiyle Tuğba Güvenç oldu.

Yarışmalar kapsamında atletizm sporunun gelişimine katkıda bulunan özel isimlere verilen Yılmaz Sazak Atletizme Hizmet Ödülü de bu yıl Atletizm Federasyonu Temsilcisi Masterler Kurulu Başkanı Selahattin Yıldız’a takdim edildi. Yıldız’a ödülü Yüksel CEO’su Emin Sazak tarafından verildi.

Avrupa’nın tek karbon nötr atletizm organizasyonu. Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Yarışmaları geçtiğimiz yıl Avrupa’nın ilk karbon nötr atletizm organizasyonu olarak tarihe geçtiği gibi bu yıl da karbon nötr olarak gerçekleştirildi. Yüksel’in 'Yükselebilirlik' olarak adlandırdığı sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında karbon nötr Yılmaz Sazak Atletizm Yarışmaları’nda gerçekleştirilen olan sosyal program da dahil olmak üzere, ortaya çıkacak olan sera gazı miktarı hesaplanarak Yüksel İnşaat tarafından 'The Gold Standart' projesinden alınan karbon kredileri ile dengelendi.

Yıllar içerisinde büyüyerek pistlerin dışına taşan Yılmaz Sazak Atletizm Yarışmaları’nda çekilen fotoğraflardan oluşan Yılmaz Sazak Fotoğraf Kulvarı Sergisi de bu yıl Yüksel İnşaat’ın 50. yılını kutlama etkinlikleri kapsamında daha geniş kitleler ile buluşuyor. Uluslararası platformlardaki başarıları ile Türkiye’nin gururu olan atletlerimizin yarıştığı Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Yarışmaları’nda çekilen fotoğraflardan oluşan özel sergi Temmuz ayında İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda, Ekim ayı boyunca ise İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki TAV Galeri’lerde ziyaretçileri ile buluşacak.

Yüksel İnşaat öncülüğünde gerçekleştirilen 18. Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Yarışmaları’na, Türkiye Atletizm Federasyonu, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer Belediyesi kurumsal sponsor, Yüksel Özel Güvenlik Hizmetleri ve ENKA Spor Kulubü hizmet sponsoru, HSBC nakdi sponsor, Depar Sports organizasyon danışmanı ve N’PR de İletişim Danışmanı olarak destek verdi.
CİHAN

Yılmaz Sazak Atletizm Yarışmaları yine rekorlara ev sahipliği yaptı

Yılmaz Sazak Atletizm Yarışmaları yine rekorlara ev sahipliği yaptı

Yılmaz Sazak Atletizm Yarışmaları yine rekorlara ev sahipliği yaptı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.