1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Galatasaray'a ŞOK DAVA
Galatasaraya ŞOK DAVA

Galatasaray'a ŞOK DAVA

Galatasaray, CAS'ta kulüp aleyhine açılan davaya ilişkin bir açıklama yayınladı..

A+A-
Galatasaray, menajer Bruno Heiderscheid tarafından açılan davaya ilişkin bir açıklama yayınladı. Sarı-kırmızılı kulübün resm internet sitesinden yapılan açıklamada, Rigobert Song ve Robert Pires ile ilgili sözleşmelere ilişkin Bruno Heiderscheid'in kulüp aleyhinde CAS'a dava açtığı ve 8.000.000 Euro talep edildiği bildirildi.
 
İŞTE O AÇIKLAMA:
 
“16 Nisan 2013 tarihinde Bruno Heiderscheid (“Davacı”) tarafından CAS nezdinde Kulübümüze karşı bir dava açılmıştır.
 
Dava 2005 yılında Rigobert Song ve Robert Pires'le ilgili olarak imzalanmış sözleşmelere ilişkindir. Söz konusu sözleşmelere istinaden 2011 yılında Davacı ile bir sulh protokolü imzalanmış olmasına rağmen sulh protokolünün iptali ve mezkûr sözleşmelerden kaynaklanan alacağın tahsili yeniden talep edilmektedir.
 
Davacı, asıl alacak olarak 1.710.000 Avro'nun karar tarihine kadar işleyecek sözleşmesel günlük cezai şart ve yıllık faizi ile tahsilini istemektedir. Bugün itibariyle, talep edilen meblağ yaklaşık 8.000.000 Euro'dur. Davacı, ayrıca, CAS tarafından sulh protokolünün geçersizliğine hükmedilmemesi halinde 5.000.000 Euro ve 250.000 Euro tazminata hükmedilmesi talep etmektedir.
 
Dava dilekçesinin tebliğine müteakip, Kulübümüz tarafından CAS ile gerekli yazışmalar yapılmıştır. 23 Mayıs 2013 tarihi itibariyle, taraflara tahkim masraf avansının ödenmesi için 14 Haziran 2013'e kadar süre verilmiştir. Kulübümüzün dava dilekçesine cevap süresi, avans ödemesinin ardından belirlenecektir.
 
Son olarak, Kulübümüz ile olan ilişkisinin sona ermesi akabinde tekrardan yenilenmesi hususunda ısrarcı olan Davacı'nın, taleplerinin Kulübümüzce uygun görülmeyerek reddedilmiş olması sonrasında işbu davayı ikame etme yoluna gittiğini belirtmek isteriz. Zira, Davacı'nın dava konusu sözleşmelerden alacaklarına ilişkin Kulübümüzü ibra ettiği vermiş olduğu ibranamelerle sabit olup Davacı'nın işbu davayı açmasında herhangi bir hukuku dayanak bulunmamaktadır.
 
Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.” (BCK)
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.