1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gaziantep İle Mardin Arasında Okullar Arası Kardeşlik Köprüsü Kuruldu
Gaziantep İle Mardin Arasında Okullar Arası Kardeşlik Köprüsü Kuruldu

Gaziantep İle Mardin Arasında Okullar Arası Kardeşlik Köprüsü Kuruldu

Gaziantep'te, Güney Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu’nun, Mardin'e uzanan kardeşlik eli karşılık buldu.

A+A-

Gaziantep'te, Güney Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu’nun, Mardin'e uzanan kardeşlik eli karşılık buldu. Bir yıldır Mardin ile kardeşlik köprüsü kuran Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu, 'Uzakta Bir Kardeşim Var' projesi kapsamında, Derik ilçesi Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’ndan 31 kişilik öğretmen ve öğrenci grubunu ağırladı. Ziyarette, Gaziantep’in tarihi, turistik ve modern mekânlarını gezen Mardinli öğrenciler, rüya gibi bir iki gün geçirdiklerini ifade etti.

Proje sayesinde, Gaziantep’teki kardeşleriyle tanıştıklarını belirten Mardinli ortaokul öğrencisi Ayşe Çelik, "Daha önce sadece var olduğunu bildiğimiz bir şehre geldik. Burada Zeugma Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Gaziantep Kalesi, Savaş Müzesi, Harikalar Diyarı, Sankopark AVM, Hayvanat Bahçesi ve Dülükbaba Tabiat Parkı’nı gezerek kardeşliğin tadını çıkarttık. Kardeşliğin sadece kan bağıyla değil de sevgi bağıyla da oluşabileceğini öğrendik." dedi.

Mardin’den gelen Fen ve Teknoloji öğretmeni Faruk Dağ ise “Gaziantep'e ilk defa geldim. Gaziantep’in tarihi, kültürel dokusundaki canlanmaya hayran kaldım. Çok güzel iki gün geçirdik. İyi ki bu köprüler kurulmuş. Kardeşlik, bizim en büyük zenginliğimiz. İnşallah, hep birlikte bu köprüleri genişleteceğiz ve büyüteceğiz." diye konuştu.

Türkiye'nin farklı kültürlerini ve dillerini bir arada barındıran Mardin'e kardeşlik elini uzattıklarını belirten Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu Müdürü Süleyman Eski, kardeşlik köprüsü kapsamında, Mardin'den ağırladıkları 31 kişilik öğretmen ve öğrenci grubunun kardeşliğin hakkını verdiğini söyledi. Eski, "İller arası kardeşlik bağlarının güçlenmesi için bu tür köprülere her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle bölgemizin barışa, kardeşliğe ihtiyacı olduğu bu dönemde, bu tür etkinliklere büyük önem veriyoruz. Bu projenin hayırlı sonuçlar doğuracağına inanıyorum." diye ifade etti.

Derik Gazi Yatılı İlköğretım Bölge Okulu Müdürü Güle Taşçıer de birbirlerini tanıma ve tanışma adına yapılan bu faaliyetin kendilerini duygulandırdığını ifade etti. Taşçıer, şunları söyledi: “Çok güzel bir ağırlamaya şahit olduk. Aradaki mesafeleri kaldırıp, bir ve beraber olmak için buradayız. Gösterilen yakın ilgi ve sevgiden dolayı son derece mutlu olduk.”



CİHAN

Gaziantep ile Mardin arasında okullar arası kardeşlik köprüsü kuruldu

Gaziantep ile Mardin arasında okullar arası kardeşlik köprüsü kuruldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.