1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kozan'da Kurtuluş Coşkusu
Kozanda Kurtuluş Coşkusu

Kozan'da Kurtuluş Coşkusu

Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü, kaymakamlık ve belediye tarafından gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.

A+A-

Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü, kaymakamlık ve belediye tarafından gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.

        2 Haziran Kurtuluş Bayramı, sabah saat 06.45'te misafirlere sebil çeşmesinden çorba ikramı ve saat 07.00'de 7 pare top atışı ile başladı. Manisa Mehteran Takımı, davul şov gösterisi, Adana Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ve Adana 6. Kolordu Komutanlığı'na Bağlı askeri bando takımın konserine müteakip temsili milis kuvvetleri, tarihçi Abdurrahman Kütük'ün sunuculuğunda, Camii Kebir Caddesi'nden şehre giriş yaptı, Hoşkadem Camii önüne geldi. İşgalin kara günlerini temsil eden siyah örtülere sarılmış, eli zincirle bağlı, gelin kıyafeti içindeki temsili hürriyet kızı, esir olduğu camiden milis kuvvetleri tarafından kurtarıldı. İşgalin kara günlerini simgeleyen siyah bayrak ile cami kapısındaki düşman bayrağı kaldırılarak, İstiklal Marşı eşliğinde minareye Türk bayrağı çekildi.

        Belediye Başkanı Kazım Özgan ve milis kuvvetleri tarafından cami önündeki kurtuluş anıtına çelenk konulduktan sonra Hoşkadem Camii imam hatibi Abdurrahman Yılmaz, milli birlik ve beraberliğin önemine değinen bir konuşma yaptı. Yılmaz, “Biz tarih şuuruna sahip çıkmalıyız. Onun için çocuklarımıza dünümüzü, bugünümüzü, dinimizi, tarihimizi ve bu topraklar için can veren atalarımızı bir ömür boyu unutturmamak lazım. Bu bayramlar onların kanıyla gelmiştir. Zafer bayramını burada kutlamanın bir başka manası da; onlar cepheye giderken de Kabe'ye giderken de, camiden gittiler. Dünü iyi bilmeliyiz. Dün bugünün köküdür. Birliğimizi ve kardeşliğimizi korumalıyız.” dedi.

        ÖZGAN: GEÇMİŞTEN DERS ALIP GELECEĞİMİZE YÖN VERMELİYİZ

        Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ise “Günümüzden tam 93 yıl önce Kozan'daki kahraman ecdadımız ölüm-kalım savaşı vererek canları pahasına bu toprakları düşmandan temizlediler. İşgalci güçler, 93 yıl önce bugün tüm Anadolu'da olduğu gibi Kozan'da da yüreği vatan sevgisi ile dolu Türk askeri ve halkının direnci karşısında işgal ettikleri topraklardan çekilmek zorunda kalmışlardır. Şehitlerimizin kutsal kanları ile sulanan topraklarda var olmanın haklı gururunu Kozan'ın kurtuluşunun 93. yıl dönümünde yeniden yaşıyoruz. Millet olarak her zaman barışın, hoşgörünün, sevginin ve kardeşliğin teminatı olduk. Ezilenin yanında, zulmedenin karşısında durduk. Dünya milletleri bilmelidir ki; Türk milletinin bağrındaki iman ve bağımsızlık aşkını hiç bir maddi güç sindiremez ve sindiremeyecektir. Geçmişten ders alıp geleceğimize yön vermeliyiz. Kozan'ın düşman işgalinden kurtarılışını kutladığımız bu günde bütün dünyaya mesajımız; barıştır, sevgidir, kardeşliktir.” diye konuştu.

        Başkan Özgan, “Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Milli dayanışma ve bütünleşmeyi en güzel şekilde ortaya koyduğumuz, tek hedefte birleşerek milli onurumuzu koruma sevincini yaşadığımız, Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünü kutluyor, bu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi, M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, minnet ve şükran duygularıyla rahmetle anarken, Allah bizleri tekrar esaret altına düşenlerden etmesin.” dedi.

        Turnuvalarda dereceye girenlerin ödül töreninin ardından, askeri bando takımı, davul şov ekibi ve mehteran eşliğinde Kozan Şehitliği'ne kurtuluş yürüyüşü yapıldı. Burada Türk Silahlı Kuvvetleri'ne saygı ve şükran duyguları ifade edildi.

        Kurtuluş törenlerine Kozan eski Kaymakamı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, AK Parti Adana Milletvekilleri Ali Küçükaydın, Mehmet Şükrü Erdin, MHP Adana Milletvekili Ali Halaman, Kozan Kaymakamı İzzetin Sevgili, Garnizon Komutan Yarbay Bülent Siper, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Timur Konuk, Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, Nüfus Müdür Hasan Asker, siyasi parti ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, STK'lar, daire amirleri ve vatandaşların katıldı.

CİHAN

Kozan'da kurtuluş coşkusu

Kozan'da kurtuluş coşkusu

Kozan'da kurtuluş coşkusu

Kozan'da kurtuluş coşkusu

Kozan'da kurtuluş coşkusu

Kozan'da kurtuluş coşkusu

Kozan'da kurtuluş coşkusu

Kozan'da kurtuluş coşkusu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.