1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Gaziantep Ve Cetinje Şehirleri Kardeş Şehir Oldu
Gaziantep Ve Cetinje Şehirleri Kardeş Şehir Oldu

Gaziantep Ve Cetinje Şehirleri Kardeş Şehir Oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Sırbistan’ın Cetinje kentleri arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

A+A-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Sırbistan’ın Cetinje kentleri arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

        Cetinje şehri hükümet binası olan Vladin Dom’da gerçekleşen imza törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, belediye meclis üyelerinden oluşan geniş bir heyet katıldı. Gaziantep’te 2011 yılında gerçekleştirilen imza töreninin ardından Cetinje’de kardeş şehir protokolünün ikinci adımını gerçekleştiren iki heyet, dostluk ilişkilerinin artarak sürmesi temennisinde bulundu.

        Cetinje Belediye Başkanı Aleksander Bogdanovic, “Gaziantep’le kültürel, sosyal, eğitim ve ekonomi alanlarında temasların artmasını arzuluyoruz. Bugün iki şehrin arasındaki ilişki ve köprü daha da güçlenecektir. Önümüzdeki süreçte bu ilişkiler belediyemizin güçlenmesi açısından da büyük önem taşımaktadır. 2 yıl önce başlayan bu ilişkilerin sağlam temellere dayanacağını o gün anlamıştık.” dedi. Bogdanovic, bu ilişkiler ışığında Gaziantep’teki sanayici ve iş adamları ile Cetinje’daki sanayicileri buluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.

        Heyete yakın ilgilerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Güzelbey, “Gelecek yıl UNSECO’nun dünya kültür mirası aday listesine girecek olan Cetinje’yi kutluyorum. Sosyal alanlarda ilişkilerimizi ilerletmeyi arzuluyoruz. Turizm anlamında ilişkilerimizi artıracağız. Spor alanında şimdiden temaslara başladık. Birlikte yapacağımız çok şeyimiz olduğunu görüyoruz. Bu güzel şehir ile Gaziantep ileri de birçok ortak projeye imza atacaktır.” şeklinde konuştu.

        Cetinje Belediyesi'ni de ziyaret eden Gaziantep heyeti, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.