1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Omü'de 'Bologna Süreci' Masaya Yatırıldı
Omüde Bologna Süreci Masaya Yatırıldı

Omü'de 'Bologna Süreci' Masaya Yatırıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) Bologna Süreci ile ilgili çalışmalarında kaydedilen aşamanın anlatıldığı ve tartışıldığı, 'Bologna Süreci Toplantısı' Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

A+A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) Bologna Süreci ile ilgili çalışmalarında kaydedilen aşamanın anlatıldığı ve tartışıldığı, 'Bologna Süreci Toplantısı' Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın toplantıda yaptığı konuşmada, Bologna Süreci’nde (Tüm Avrupa'da yükseköğretim ve akademik konularda standartlar geliştirmek, ayrılıkları en aza indirgeyerek eğitim sistemlerini bağdaştırmak, Avrupa'da birbiriyle tam uyumlu bir yükseköğrenim alanı yapak amacıyla oluşturulmuş program) OMÜ’de yapılan çalışmaları ve gelinen aşamayı görsel sunum eşliğinde anlattı. Prof. Dr. Mahmut Aydın’ın sunumunun ardından Bologna uzmanları, sürce dair yapılması gerekenler ve bu süreçte dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi verdi.

Toplantının soru cevap bölümünde konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, 2008 yılından bu yana üniversitede istihdama yönelik olarak bölüm ve programlar açmaya dikkat ettiklerini belirterek tüm katılımcılara ve Bologna uzmanlarına teşekkür etti. Bologna uzmanlarının OMÜ’nün ilgili birimlerini ziyaretleriyle devam eden program 2 gün boyunca devam edecek.

Toplantıya; Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halis Ölmez ve Prof. Dr. Mahmut Aydın, Bologna Uzmanları Ulusal Takımından; Prof. Dr. Çiğdem Güldür, Prof. Dr. Mehmet Durman, Prof. Dr. İsmail Naci Cangül, Yrd. Doç. Dr. Filiz Cicioğlu, Yrd. Doç. Dr. Birgül Demirtaş, Bologna Eşgüdüm Komisyonu (BEK) Üyeleri, Stratejik Planlama Komisyonu üyeleri, dekanlar, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve enstitü müdürleri, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu sekreterleri, uluslararası ilişkiler birimi yetkilileri ve personeli, Öğrenci İşleri Daire Başkanı ve Öğrenci Konseyi Başkanı katıldı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.