1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Genç Annenin 4 Organı Bağışlandı
Genç Annenin 4 Organı Bağışlandı

Genç Annenin 4 Organı Bağışlandı

Pamuk çapası için geldiği tarlada beyin kanaması geçiren 34 yaşındaki Arzu Arıcı’ın organları 4 kişiye nakledildi.

A+A-

Pamuk çapası için geldiği tarlada beyin kanaması geçiren 34 yaşındaki Arzu Arıcı’ın organları 4 kişiye nakledildi. Genç kadının iki böbreği, karaciğeri ve kalbi uzman ekiplerce Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatla alınarak organ nakli için İzmir’e götürüldü.

Geçtiğimiz perşembe günü, Milas’ın Sakarkaya köyünden gündelik pamuk çapası için Aydın’ın Söke ilçesine gelen iki çocuk annesi Arzu Arıcı, burada fenalaşarak bayıldı. Hemen Didim Devlet Hastanesi’ne kaldırılan genç kadın, daha sonra Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’ne nakledildi. Buradaki tüm çabalara rağmen genç kadının beyin ölümü gerçekleşti. Hastanın organlarının nakli için harekete geçen Başhekim Yardımcısı ve Hastane Organ Nakil Koordinatörü Dr. Recep Baltacı, hasta yakınlarıyla görüşerek organlarının bağışlanması konusunda girişimde bulundu. Hasta yakınlarının organlarının bağışlanması için onay vermesi üzerine uygun hastalar bulundu. Atatürk Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatla alınan iki böbrek, karaciğer ve kalbi alınarak İzmir’e organ bekleyen hastalara nakil için götürüldü.

Milas’ın Sakarkaya köyünde yaşayan yeğeni Arzu Arıcı’nın Halil Arcı ile evli olduğunu, 16 yaşında Yeliz, 14 yaşında Meryem adında iki kızı bulunduğunu belirten dayısı Ahmet Gedik, acılarının büyük olduğunu belirtti. Bir hastanın derdine derman olmak kadar büyük bir mutluluk olmayacağını belirten Gedik, “Organ bağışında bulunmak, bir vatandaşın derdine derman olmak çok güzel. Organlar toprağa girip çürüyeceğine, başkalarının derdine çare olsun. Bu organlar fabrikada üretilmiyor." dedi.

Aydın Atatürk Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınan Arıcı'nın cenazesi Milas'ın Sakarkaya köyüne götürüldü. Arıcı burada toprağa verilecek. CİHAN

Genç annenin 4 organı bağışlandı

Genç annenin 4 organı bağışlandı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.