1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Mamak Kültür Merkezi Yoğun Talep Görüyor
Mamak Kültür Merkezi Yoğun Talep Görüyor

Mamak Kültür Merkezi Yoğun Talep Görüyor

Ankara Mamak Belediyesi Kültür Merkezi (MKM) tarafından yürütülen yaz kursları yoğun talep görüyor.

A+A-

Ankara Mamak Belediyesi Kültür Merkezi (MKM) tarafından yürütülen yaz kursları yoğun talep görüyor. Okulların tatile girmesiyle birlikte kurslarda düzenlemeye giden MKM yaz kurslarını hafta içine çekerek eğitim vermeye başladı.

El sanatları, mesleki kursalar, enstrüman kursları ve konservatuar olmak üzere dört ana başlıkta toplayan MKM, öğrencilerin daha çok ilgi gösterdiği drama, ud, keman, gitar ve tiyatro kurslarını yaz döneminde hafta içerisinde sürdürüyor. Daha çok kadınların yöneldiği el sanatlarında takı tasarımı, ahşap boyama başta olmak üzere tezhip, ebru, hat, makine nakışı, giyim ve mefruşat gibi alanlarda uzmanlarca dersler veriliyor. Yine meslek edindirme kurslarında stilistlik, cilt bakımı, bakıcı anne, diksiyon gibi alanlarda pek çok Mamaklı dersler alıyor. Meslek edindirme kurslarını tamamlayarak meslek sahibi olan pek çok Mamaklı bulunuyor. Her sezon ortaya çok başarılı oyunlar koyan konservatuarda ise Türk halk müziği, Türk sanat müziği, halk oyunları ve tiyatro kursları etkin olarak veriliyor. Yaz boyu MKM bünyesinde verilecek kurslardan kendisini geliştirmek isteyen her vatandaşın ücretsiz olarak faydalandığı dile getirilerek; “Yaz aylarında yeteneklerini, hobilerini geliştirmek isteyen herkesi MKM’ye bekliyoruz. Özellikle sömestr tatillerini daha iyi değerlendirmek ve kendilerini daha da geliştirmek isteyen öğrencilerimize yönelik birçok kursumuz buluyor.” dedi.

MKM içerisinde verilen kurslar arasında en fazla talebi ise gitar kursları yoğun talep görüyor. Gençlerin yoğun talep gösterdiği gitar kursu haricinde halk oyunları kursu ve tiyatro kursları da yoğun talep gören kurslar arasında yer alıyor.

CİHAN

Mamak Kültür Merkezi yoğun talep görüyor

Mamak Kültür Merkezi yoğun talep görüyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.