1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Gıda Ar-ge Proje Pazarı Uluslararası Boyuta Taşındı
Gıda Ar-ge Proje Pazarı Uluslararası Boyuta Taşındı

Gıda Ar-ge Proje Pazarı Uluslararası Boyuta Taşındı

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) koordinatörlüğünde düzenlenen 2.

A+A-

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) koordinatörlüğünde düzenlenen 2. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı’nda sona yaklaşıldı. Projenin ödül töreni, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever’in katılımıyla 3-4 Haziran 2013 tarihlerinde Swissotel İzmir’de yapılacak. Yarışmada, 30’u yabancı olmak üzere 176 proje sergilenecek.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan TİM Gıda Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Eli Alharal Türkiye, ABD ve Avrupa’daki çok sayıda üniversiteden 410 proje başvurusu yapıldığını ve etkinliğin uluslararası boyuta taşındığını belirtti. Alharal, “Gıda Ar-Ge Proje Pazarı’na Ege Üniversitesi, İTÜ, ODTÜ, Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü gibi Türkiye’nin seçkin üniversitelerinden ve ABD ile Avrupa’dan rekor sayıda proje başvurusu yapıldı. Gelişmiş ülkelerden araştımacılar ve bilimsel ortaklık kurulan Hollanda Wageningen Üniversitesi de büyük bir heyetle etkinliğe katılacak. Etkinliğin gıda sektörüne yeni bir ivme kazandıracak, 2023 yılında hedeflenen 55 milyar dolarlık tarım ve gıda ürünleri ihracatına da büyük katkı sağlayacak.” diye konuştu.

Programda konuşmacı olarak ilk gün Yıldız Holding Global İnovasyon Grup Başkanı Bilal Kaafaranı ve Wageningen Üniversitesi Rektörü Dr. Aalt Dijkhuizen yer alıyor. Aynı gün yapılacak "İklim Değişikliği" paneline ise İsrail Ben Gurion Üniversitesi’nden Prof. Dr. Jiftah Ben-Aasher, Wageningen Üniversitesi’nden Dr. Martin Scholten ve Ömer Madra katılacak. İkinci gün Illinois Üniversitesi’nden Prof. Dr. Jozef Kokini, tecrübelerini aktaracak. Ayrıca "Coğrafi İşaretler ve Yerel Ürünler" ile "Hayvansal Ürünlerde Ar-Ge ve Yenilikler" konulu iki atölye çalışması düzenlenecek. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.