1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Gümüşhane'nin Ve Kahramanmaraş'ın Şampiyonluğu En Büyük Dileğim
Gümüşhanenin Ve Kahramanmaraşın Şampiyonluğu En Büyük Dileğim

Gümüşhane'nin Ve Kahramanmaraş'ın Şampiyonluğu En Büyük Dileğim

Futbola Kahramanmaraşspor’un altyapısında başladıktan sonra 2008-2009 sezonunda profesyonel olan İlyas Ekiz, Afyonkarahisarspor ve Gümüşhanespor’da oynadığını belirtirken, Spor Toto 2.

A+A-

Futbola Kahramanmaraşspor’un altyapısında başladıktan sonra 2008-2009 sezonunda profesyonel olan İlyas Ekiz, Afyonkarahisarspor ve Gümüşhanespor’da oynadığını belirtirken, Spor Toto 2. Lig'e çıkmanın sevincini yaşıyor.

Spor Toto 3. Lig'de Darıca Gençlerbirliği ile 3. Grup'ta mücadele ettiklerini belirten İlyas Ekiz, finalde 2-0 yendikleri Darıca Gençlerbirliği ile ligde deplasmanda 3 - 2 yenildiklerini kendi evlerinde ise 1 - 1 berabere kaldıklarını söyledi. Darıca Gençlerbirliği'nin iyi bir takım olduğunu, normal sezonu 70 puanla 2. sırada bitirdiğini de belirten İlyas Ekiz, Gümüşhanespor'un ise 64 puanla normal sezonu 5. sırada bitirmesine rağmen Darıca Gençlerbirliği'ni play-off'lar'da 2 - 0 yenerek 2. Lig'e çıkmasının büyük başarı olduğunu söyledi.

KAHRAMANMARAŞ'IN SÜPER LİG'E, GÜMÜŞHANE'NİN İSE PTT 1. LİG'E ÇIKMASINI İSTİYORUM

Gümüşhanespor’un Kahramanmaraşlı futbolcusu İlyas Ekiz kariyerinde bir ilki yaşadığı için de çok mutlu olduğunu dile getirdi. 2009-2010 futbol sezonunda Kahramanmaraşspor’un profesyonel ligde kalmasında büyük emekleri olan ve Fatura Vizyon şirketinin takımı devralması ile profesyonel olduğu kulüp Kahramanmaraşspor ile ilişkisi kesilen İlyaz Ekiz, transfer olduğu Afyonkarahisarspor’da başarılı bir futbol oynamasına rağmen şehrin takıma sahip çıkmaması ve sahipsizlikten dolayı takımın Profesyonel ligden düşmesi sonucu takımdan ilişkisini kesmiş.

Daha sonra Spor Toto 3. Lig 3. Grup ekiplerinden Gümüşhanespor’a transfer olan ve burada yakaladığı başarılar ile kendinden söz ettiren İlyas Ekiz, Darıca Gençlerbirliği ile oynanan final maçında takımının 2-0 kazanması ile ilk defa kariyerinde şampiyonluk yaşadı.

Yozgat'ta oynanan play-off ilk maçında Keçiörengücü'nü 2 - 0 yenen Gümüşhanespor, Darıca Gençlerbirliği'ni de yine aynı skorla 2 - 0 yenerek Spor Toto 2. Lig'e yükselen taraf olmuştu. Futbol kariyerinde çok zorluklar çektiğini belirten genç oyuncu, elde edilen başarıyla büyük gurur yaşadığını da söyledi.

Şehrinin profesyonel takımı olan ve kendisinin profesyonelliğe imza attığı Kahramanmaraşspor’un 3. Lig'de mücadele ettiği ve kendisinin de oynadığı sezonda takımın düşmemesi için mücadele ettiklerini belirten İlyas Ekiz, şöyle konuştu:

"O dönem zorda olsa takımı ayakta tutabildik. Bu zorluğu geçer geçmez aynı durumu Afyonkarahisarspor'da da yaşadım. Elimizden geleni yaptık ama olmadı. Orada şehir halkı takımına sahip çıkmadı ve küme düştük. Çok üzülmüştüm. Ben futbol hayatımda çok zorluklar çektim. Ne zaman şampiyonluk yaşayacağım diye hayal ederken Allah’ım bu sezona kısmet etti.

Gümüşhanespor’da şampiyonluk yaşadım. Ama burada bir şeye daha dikkat çekmek isterim. Şampiyonluk öncesi az kalsın bir zorlukla daha karşı karşıya kalıyordum. Çünkü aynı grupta mücadele eden kendi memleketimin takımı Kahramanmaraş Belediyespor'da play-off'ta mücadele ediyordu. Yine zorluğa gireceğim korkusu ile yaşarken, Gümüşhanespor olarak kendi şehrimin takımı Kahramanmaraş Belediyespor ile eşleşmediğim için çok sevindim. Fakat, Kahramanmaraş Belediyespor'un Darıca Gençlerbirliği karşısında normal süresi ve uzatmaları 1 - 1 biten maçta penaltılarla 6-4 elenmesine de üzüldüm. Aslında final maçında beni motive eden iki konu vardı. Biri Gümüşhanespor'un şampiyon olması, diğeri de şehrimin takımını eleyen Darıca Gençlerbirliği'ni elemekti. İki sevinci de yaşadım, çok mutluyum."

Kahramanmaraş Belediyespor’un elenmesine üzüldüğünü tekrarlayan İlyaz Ekiz'in yeni sezonla ilgili iki de dileği var. Genç futbolcu, formasını giydiği Gümüşhanespor'un 2013 - 2014 sezonunda grubunda şampiyon olarak PTT 1. Lig'e çıkmasını isterken Kahramanmaraşspor'un da yine aynı sezonda PTT 1. Lig'den yıllar sonra da olsa Süper Lig'e çıkmasını istiyor.

Kahramanmaraşspor'da forma giymek istemez misin? sorusuna ise genç futbolcu, Gümüşhanespor ile sözleşmesinin devam ettiğini, tabii ki kendi şehrinin takımında forma giymeyi herkesin isteyeceğini söyledi.
CİHAN

Gümüşhane'nin ve Kahramanmaraş'ın şampiyonluğu en büyük dileğim

Gümüşhane'nin ve Kahramanmaraş'ın şampiyonluğu en büyük dileğim

Gümüşhane'nin ve Kahramanmaraş'ın şampiyonluğu en büyük dileğim

Gümüşhane'nin ve Kahramanmaraş'ın şampiyonluğu en büyük dileğim

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.