1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Giresun -Ordu Havalimanı'nda Tarifeli Seferler 2014’ün 3. Çeyreğinde Başlar"
Giresun -Ordu Havalimanında Tarifeli Seferler 2014’ün 3. Çeyreğinde Başlar

"Giresun -Ordu Havalimanı'nda Tarifeli Seferler 2014’ün 3. Çeyreğinde Başlar"

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Türkiye'nin ilk denize dolgu havalimanı özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı inşaat alanında incelemelerde bulundu.

A+A-

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Türkiye'nin ilk denize dolgu havalimanı özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı inşaat alanında incelemelerde bulundu. Giresun Valisi Şahin, "İfade edildiğine göre 1350 metrelik bölümü yapılmış olan 3 bin metrelik pist, mendirek ve ışıklandırma çalışmaları Aralık ayında tamamlanmış olacak. Acil durumlarda uçakların Ocak ayında iniş ve kalkışı mümkün olabilecek. Bu tabi ki tarifeli seferler bazında değil. Buranın esas bitim tarihi 2015 Nisan ayı olduğu ifade ediliyor. Herhâlde tarifeli seferler 2014’ün 3. çeyreğinde başlar." dedi.

Sabah saatlerinde şantiye alanında kahvaltıyla başlayan program daha sonra Şahin ve Çiftçi'nin dolgu alanındaki incelemeleriyle devam etti. İnşaat alanında yetkililerden bilgiler alan Giresun Valisi Şahin ve Ordu Valisi Çiftçi incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundular.

Tarifeli seferlerin 2014’ün 3. çeyreğinde başlayabileceğini söyleyen Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, "İfade edildiğine göre 1350 metrelik bölümü yapılmış olan 3 bin metrelik pist, mendirek ve ışıklandırma çalışmaları Aralık ayında tamamlanmış olacak. Acil durumlarda uçakların Ocak ayında iniş ve kalkışı mümkün olabilecek. Bu tabi ki tarifeli seferler bazında değil. Ama şu bir gerçek ki Sayın İdris Naim Şahin’in biletinin yanmayacağına bugün itibarıyla daha çok kanaat getirdim. İnşallah onun istediği gibi bu belirtilen aylarda da seferler başlar diyorum ama çok zor. Buranın esas bitim tarihi 2015 Nisan ayı olduğu ifade ediliyor. 528 günlük vadeye sonradan ilaveler yapıldı. Herhâlde tarifeli seferler 2014’ün 3. çeyreğinde başlar. Havaalanı denilince en önemli kısmı pistidir. Daha sonra üst yapıları gelir. O üst yapılar bu iş için son derece önemlidir. Şuanda kulemiz yok ve üst yapıların elektronik kısımları ihale edilmedi. İhale edilmesi durumunda çok çabuk yapılacağına inanıyorum. Havalimanının hızı her gün daha fazlasıyla devam ediyor. Bugün itibariyle her gün 120 kamyon yani 35-45 bin ton malzeme denize indiriliyor. Bu meyandaki çalışmaları takdire değer buluyorum. Ben bu havalimanının her iki ilimize de hayırlar getireceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi ise açıklamalarında, "Benden önceki valimiz, milletvekillerimiz, eski bakanımız, buradaki değerli sivil toplum örgütlerimiz, vatandaşlarımız ve Giresun’daki bütün bu saydıklarımız ve Hemşerim olan Sayın Valim Dursun Ali Şahin gül düşünmüşler, burayı da güle çevirmişler. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. İşte ayna burada. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

İncelemelerde Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen ve diğer bazı yetkililer de hazır bulundu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.