1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Gönül Elçileri Tanıtım Programında Öğrencilerin Gösterisi Beğeni Topladı
Gönül Elçileri Tanıtım Programında Öğrencilerin Gösterisi Beğeni Topladı

Gönül Elçileri Tanıtım Programında Öğrencilerin Gösterisi Beğeni Topladı

Samsun'da 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamında yapılan gösteriyle katılımcılar hem eğlendi hem bilinçlendi.

A+A-

Samsun'da 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamında yapılan gösteriyle katılımcılar hem eğlendi hem bilinçlendi. Etkinlikte, devlet yurtlarında kalan çocuklar ile bir özel okulun öğrencilerinin birlikte sahnelediği gösteride 'Savaşlara hayır, barış evet' mesajı verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü'ne bağlı kuruluşlarda koruma altında olan çocuklar ile Özel Ezgililer Eğitim Kurumu'ndaki öğrenciler yıl boyunca hazırladıkları gösterileri Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Gönül Elçileri Projesi' tanıtımında sergiledi. Okul öğrencilerinin eğitim sürecinin anlatıldığı 'Biz Olmak' temalı kısa film gösterimiyle devam eden programda, öğrenciler zeybek gösterisi yaptı. Ezgililer Eğitim Kurumları Drama Öğretmeni Murat Can Kibiroğlu tarafından yazılan ve öğrenciler tarafından sergilenen, 'Savaş' adlı tiyatro oyununda savaşın acı yönü anlatılarak barış mesajı verildi. Etkinlik, öğrencilerin orkestra eşliğinde şarkılar söylemesiyle son buldu.

Etkinlik sonunda konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy, şunları söyledi: "Bu etkinlik, 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamı içerisinde gerçekleştirdiğimiz bir çalışmadır. Bu projemizin temel amacı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz kuruluşlarında kalan çocuklarımızla, Özel Ezgililer Eğitim Kurumu'nda eğitim gören çocuklarımızın bir araya gelmelerini sağlayıp, gerçekleştirilen bu program sonrasında eğer bu çocukların anne babası değilsek, çocuklarımızı yakından tanımıyorsak birbirlerinden bir farkı olmadıklarını sizlere gösterip bunu hep birlikte görmektir. Çocuklarımız hepimiz için önemli ve değerlidir. Biz bu proje ile şunu ifade etmek istiyoruz: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza bağlı kurumlarımızda kalan çocuklarımızdan sizler de koruyucu aile olarak yanınıza almak ister misiniz? Burada gösteri yapan çocuklarımızın yarısından fazlası kurumlarımızda kalan çocuklarımızdır. Sizler bunları fark edemediniz, genel olarak da fark edilmesi mümkün değil, çünkü hepsi aynı pırıl pırıl çocuklarımız. Zaten buradaki temel amaç toplumumuza bu mesajı vermektir. Bu anlamda ihtiyaç duyulan aile ortamını çocuklarımıza sağlayabilmektir." CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.