1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gül: Türkmenistanda Çok Sayıda Anlaşma İmzalayacağız
Gül: Türkmenistanda Çok Sayıda Anlaşma İmzalayacağız

Gül: Türkmenistanda Çok Sayıda Anlaşma İmzalayacağız

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan’a yapacağı ziyaret hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan’a yapacağı ziyaret hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gül, “Temaslarımızın ardından ülkelerimiz arasındaki temasların daha da derinleşmesi için çok sayıda anlaşmayı imzalamayı öngörüyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül resmi temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan’a gitti. Hareket öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konuk Evi’nde açıklamalarda bulundu. Basın açıklamasında Gül’ün yanında Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da hazır bulundu.

Abdullah Gül, “Türkmenistan ile baş başa ve ikili heyetlerle yapacağımız görüşmelerde İkili ilişkilerimizi değerlendireceğiz. Bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunacağız. Temaslarımızın ardından ülkelerimiz arasındaki temasların daha da derinleşmesi için çok sayıda anlaşmayı imzalamayı öngörüyoruz. Türkmenistan’daki yerleşik vatandaşlarımızla da bir araya geleceğim. Sayın Berdimuhammedov ile Türkmen-Türk Üniversitesi'nin yeni kampüsünün temel atma törenine katıldıktan sonra Türkiye’ye döneceğim.” ifadelerini kullandı.

Türkmenistan ile ticaret hacmine de değinen Gül, “2007’de 1 milyar dolar olan ticaret hacmimiz bugün 3 buçuk milyar dolara yükseldi. Türkmenistan özel sektörümüz, dünyada en fazla proje üstlendiği ülkelerin başında gelmektedir. Bu ülkede faaliyet gösteren 600’ün üzerindeki şirketimizin çeşitli sektörde yürüttükleri projelerin toplam değeri yaklaşık 34 milyar dolardır. Bu yılın ilk 5 ayında üstlenilen projelerin tutarı da 4 buçuk milyar dolara ulaşmıştır. Bir Türk şirketi tarafından gerçekleştirilen Akşabat Havalimanı projesi firmalarımızın yurt dışında aldığı en yüksek bedelli projedir. Türkmenistan’ın en büyük ortağı konumundadır.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Cumhurbaşkanı Gül: Türkmenistan'da çok sayıda anlaşma imzalayacağız

Cumhurbaşkanı Gül: Türkmenistan'da çok sayıda anlaşma imzalayacağız

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.