1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Samsun’dan Artvin’e Kadar Yaylaları Bağlayan Yolların Standardı Yükseltilecek
Samsun’dan Artvin’e Kadar Yaylaları Bağlayan Yolların Standardı Yükseltilecek

Samsun’dan Artvin’e Kadar Yaylaları Bağlayan Yolların Standardı Yükseltilecek

Vali Recep Kızılcık, ‘Yeşilyol Projesi’ adı altında Samsun’dan Artvin’e kadar yaylaların birbirine bağlantısını sağlayan yolların standardını yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

A+A-

Vali Recep Kızılcık, ‘Yeşilyol Projesi’ adı altında Samsun’dan Artvin’e kadar yaylaların birbirine bağlantısını sağlayan yolların standardını yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

Trabzon Doğa Turizmi Master Planı Çalıştayı, Vali Recep Kızılcık’ın başkanlığında gerçekleştirildi. İlin sahip olduğu alternatif turizm potansiyellerinin tespiti ve planlı bir şekilde koruma-kullanma dengesi içerisinde ülke turizmine kazandırılması için izlenecek stratejileri belirleyip eylem planı haline getirmek amacıyla yapılan toplantıya Vali Kızılcık’ın yanı sıra Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, Trabzon Belediye Başkan Vakili Hüseyin Turan, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdür Vekili Hasan Terzioğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile ilgili kurumların daire amirleri katıldı.

Vali Kızılcık, yaptığı konuşmada, bölgenin kalkınması ve turizmin geliştirilmesi için tüm kurumların kendilerine özgü turizm mastır planı hazırladığını belirterek, yapılan toplantıların bu planların eşgüdümünü ve paralelliğini sağlayacağına işaret etti. Yaklaşık 3 yıldan beri Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) koordinasyonuyla Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı çalışmalarının yürütüldüğünü söyleyen Kızılcık, “Özellikle ‘Yeşilyol Projesi’ adı altında Samsun’dan Artvin’e kadar yaylaların birbirine bağlantısını sağlayan yolların standardını yükseltmeyi hedefliyoruz. Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı çerçevesinde belirli yerlerde turizm merkezlerinin oluşturulması hususu da var. Yürütülecek olan çalışmalar neticesinde turizm merkezleri ile doğrudan bağlantılı olacağız. Doğa turizmini icra edebilmek için konaklama yerlerine, turizm tesislerine ihtiyaç var. Orada yaşayan vatandaşlarımızın eğitimi de çok önemlidir. İşte bu noktada tüm kurum ve kuruluşlarımız ile bu tür mastır planı çalışmalarında koordineli hareket etmek zorundayız.” diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı koordinesinde bölgede doğa turizmi mastır planı çalışmalarının da yürütüldüğünü ifade eden Kızılcık, ilgili kurumlardan turizm mastır planına katkı vermelerini talep etti. Kızılcık, yapılan toplantının uygulanabilir bir mastır planının altyapısını da oluşturacağına inandığını dile getirdi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu ise 2012 yılında hazırlıklarına başlanan turizm mastır planlarının taslağının hazırlandığına işaret etti. Akıncıoğlu, hazırlanan bu taslağın illerdeki turizm il müdürlüklerinin birer envanteri olacağına vurgu yaptı. Yapılan çalıştayın önemine değinen Akıncıoğlu, korunan alanların ve doğa turizmine potansiyel teşkil edecek olta balıkçılığı, doğa yürüyüşü, yamaç paraşütçülüğü gibi planların da taslakta yer aldığını söyledi. Akıncıoğlu, taslak plana nihai şekil verilmediğini belirterek, ilgililerden katkıda bulunmalarını istedi.

Turistlerin gittikleri yerin tarihi ve turistik yerlerini, doğal güzelliklerini görmek ve yöresel lezzetlerini tatmak istediklerini anlatan Akıncıoğlu, “Deniz, kum ve güneş turizmi yılda yüzde 1 -2 oranında artarken, çevre bilinci, eğitim ve eğlenceye yani doğa turizminin gelişmesine yönelik turizm ise yüzde 15 oranında artmaktadır. Bu trend eko turizmine yani doğa turizmine doğru kaymaktadır. İşte biz ülke olarak doğal güzelliklerimizi iyi tanıtıp, yörede yaşayan insanların bu pastadan daha fazla pay almasını sağlamalıyız.” diye konuştu. CİHAN

Samsun’dan Artvin’e kadar yaylaları bağlayan yolların standardı yükseltilecek

Samsun’dan Artvin’e kadar yaylaları bağlayan yolların standardı yükseltilecek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.