1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Günaydın: Halka Kasımpaşalılık Olmaz!
Günaydın: Halka Kasımpaşalılık Olmaz!

Günaydın: Halka Kasımpaşalılık Olmaz!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Gökhan Günaydın, ambulanslara ve kamu binalarına zarar vermeyi kimsenin onaylamadığını söyledi.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Gökhan Günaydın, ambulanslara ve kamu binalarına zarar vermeyi kimsenin onaylamadığını söyledi. Günaydın, olayların sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öne sürerek, "Halka Kasımpaşalılık olmaz." dedi.

Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’nde düzenlenen Kent Sempozyumu’na katılan Gökhan Günaydın, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Türkiye’de 50 kentte, insanların daha fazla özgürlük, demokrasi, kent yönetimlerine daha fazla katılım gibi bir yönetim tarzı isteyerek çıktığını savunan Günaydın, buna saygı duyulması gerektiğini dile getirdi.

Olayların yükseldiği yerlerde polis şiddetinin, adeta hınç alma yönteminin uygulandığını iddia eden Günaydın, "30–31 Mayıs tarihlerinde Taksim’de bizlerin de defalarca biber gazına muhatap kaldığı olaylar oldu. Taksim’in polis tarafından boşaltılmasından sonra Taksim şimdi şenlik haline döndü. Ankara’da sorun devam ediyor, çünkü sokaklara, meydanlara insanları çıkartmamaya çalışıyorlar, TOMA’larla, akreplerle gencin, yaşlının çoluk, çocuğun üzerine o gazı sıkıyorlar. Görülüyor ki; insanlar polisle çatışmaya meraklı değil. Polisin çekildiği yerde sorun olmuyor. Başbakan'ın bundan ders alması, ‘10 yıldır dayatmacılıkla Türkiye’yi gerdim, daha mantıklı, daha dengeli ve ölçülü olmam gerekir’ demesi gerekmez mi? ‘Yüzde 50’yi zor tutuyorum, vur de vuralım öl de ölelim’ demek, artık toplumsal meşruiyetini yitirmiş ve zora dayalı olarak ayakta kalan iktidarın iç savaşı da göze alması demek anlamına gelir ki bu aklı başında hiç kimsenin kabul edeceği bir şey değildir. AK Parti Sözcüsü'nün 'Başbakan karşılamaya gidilmeyecek' diye iyi polisi oynaması, İstanbul İl Başkanı'nın 'Kalabalıkları göğüsleyemiyoruz, Başbakan'ı desteklemeye gidiyoruz' diye SMS çekmesi. aslında oynanan senaryoyu açık şekilde ortaya koyuyor. Gövde gösterisi yapmaya çalışıyorlar. Halka karşı Kasımpaşalılık olmaz. Kasımpaşalılık yapmak istiyorsan, taşeronluğunu yaptığın emperyalist güçlere karşı birazcık dik duracaksın, biz de göreceğiz nasıl devlet idare ettiğini." diye konuştu.

"KAMU BİNALARINA ZARAR VERİLMESİNİ KİMSE ONAYLAYAMAZ"

Bir gazetecinin "Sağduyu çağrınız olacak mı?" yönündeki soruyu cevaplandıran CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, şunları kaydetti: "Bizim sağduyu çağrımız 'hiç kimseye zarar gelmesin' demek anlamına gelir. Polis şiddetinin sona ermesi, varsa provokasyonların sona ermesi anlamına gelir. Hiç kimse ambulanslara saldırılmasını onaylayamaz, kamu binasına zarar verilmesini onaylayamaz, onaylamıyor da. Görüntüler çok açık, İzmir’de Kordon'da oturan kızı saçından tutup adeta zulmeden polis fotoğrafına bugüne kadar ne yapılmıştır? İçişleri Bakanı, emniyet müdürleri, ‘böyle talimatlar vermedik, talimatlarımızın ötesinde şiddet kullanıyorlar, şiddet kullananlar hakkında soruşturma başlatılmıştır, cezalarını alacaklar' diye açıklama yapsalardı, gergin ortam olur muydu, yoksa farklı yerde mi olurduk?

"GARİBAN EMNİYET AMİRİ TALİMATI AÇIKLAYAMADI"
Eylemcileri korumak amacıyla dördü genel başkan yardımcısı olmak üzere 10 CHP milletvekilinin 31 Mayıs Taksim’de bulunduğunu anlatan Günaydın, "Bir gariban emniyet amiri gelip bize 'Lütfen buraya boşaltın açıklayamayacağımız talimat aldık, iki dakika sonra gaz sıkacağız' dedi. Bu talimatı kim veriyor? Emniyet müdürü de vermiyor içişleri Bakanı da. Dilinin ayarını ve maalesef faşizmin ayarını kontrol edemeyen bir Başbakan var." şeklinde konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.