1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. HAYDİ KADINLAR İZMİR SİZİ BEKLİYOR!
HAYDİ KADINLAR İZMİR SİZİ BEKLİYOR!

HAYDİ KADINLAR İZMİR SİZİ BEKLİYOR!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kadınları unutmadı.. EGELİ ETKİHABER yazdı!..

A+A-

HAYDİ KADINLAR İZMİR SİZİ BEKLİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi kadınları unutmadı. Belediye yaklaşan 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle tam 5 günlük bir program hazırladı. Zengin atölye etkinlikleri ve renkli tiyatro oyunlarıyla öne çıkan programda kısa film ve halk oyunları gösterileri ile konserler, sergiler, serbest kürsü ve yoga etkinlikleri de var.

SERGİLER AĞIRLIKTA...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü hem kadınların üretime yönlendirileceği hem de üreten kadınların destekleneceği iyi bir fırsat olarak görerek kutlama programında üretim atölyeleri ve sergilere ağırlık verdi. Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde 5 günlük etkinlik programı hazırlayan İzmir'in yerel yönetimi, Kültürpark 3 No'lu Hol’ü tamamiyle bu iş için ayırdı. 8-11 Mart tarihleri arasında Çeşme Üretici Kadın Kooperatifi’nin ebru, Karşıyaka Üretici Kadın Kooperatifi’nin seramik, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV)’in tasarım, Ödemiş Üretici Kadın Kooperatifi'nin ipek, Urla Üretici Kooperatifi'nin ev ayakkabısı, seramik ve file atölyeleri yapılacak. Aynı mekanda ayr ıca İzmir Kadın Dünyası Derneği'nin "kaybolmaya yüz tutmuş el işleri" atölyesi ile İzmir Pedalperest Kadınlar'ın "bisiklet kullanmayı öğreniyoruz", Menderes Halk Eğitim Merkezi'nin "cam füzyon sanatı", Ömür Köroğlu'nun "yaprak sanatı" ve Tek Yürek Kadın Dayanışma Derneği'nin "Tokat ağaç baskı" atölyeleri gerçekleştirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 8 Mart programı kapsamında kadınlara yönelik tiyatro, kısa film ve halk oyunları gösterileri ile konserler, sergiler, serbest kürsü ve yoga etkinlikleri de olacak.

İşte program:

7 Mart Çarşamba: Prof. Dr. Ayşegül Yaraman ve Yrd. Doç. Dr. Füsun Çoban Döşkaya’nın katılacağı “Yerel Siyasette Kadın” panel, saat 10.00 ile 13.00 arası İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda kadın meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilecek.

8 Mart Perşembe: Kültürpark 3 Nol’lu Hol’deki Kadınlar Günü aktiviteleri saat 13.00'te Zeybek Grubu Gösteri ile start alacak. Ardından Kısa Film gösterimi yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun konuşmasından sonra stantların açılışı gerçekleştirilecek. 15.00-15.30 saatleri arasında "Zeynep Ocak ile Kahkaha Yogası" yapılacak. Ardından Türk Halk Müziği sanatçıları Canan Çal ve Gülşen Kutlu, türküleriyle kadınları coşturacak.

İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de Şenay Gürler, Hale Akınlı, Goncagül Sunar, Feri Baycu Güler, Gözde Kansu, Melisa Doğu ve Ece Yüksel'in rol aldığı "Nereye Gitti Bütün Çiçekler" adlı oyun sahnelenecek.

İlknur Kalıpçı’nın “Düşten Düşünmeye Zamansız Kadınlar” sergisi ile Florist ve Yaprak Sanatçısı Ömür Köroğlu’nun sergisi 8-11 Mart tarihleri arasında Kültürpark 2 No’lu Hol’de sergilenecek..

9 Mart Cuma: Kültürpark 2 No’lu Hol, saat 13.00’de başlayacak “Aybikeler” Kırım Halkoyunları Gösterisi, 14.00-14.30’da tüm kadınların katılıp fikirlerini söyleyeceği “Serbest Kürsü”, 15.00-16.00 İzmir Soroptimist Kulübü'nün “Güçlü Kadınlar Müzikle El Ele Korosu” ve 17.00’de başlayacak Zumba gösterisine evsahipliği yapacak. Ayrıca saat 13.00’den 17.00’e kadar “Rivayet odur ki” adlı toplumsal cinsiyet atölyesi gerçekleştirilecek.

Saat 19.00’da Foça Reha Midilli Kültür Merkezi’nde “Nereye Gitti Bütün Çiçekler” adlı tiyatro oyunu oynanacak.

Saat 19.00’da Menderes Belediyesi Sanat Merkezi’nde “Plastik Aşıklar”, Tire Belediyesi Kültür Salonu'nda ise William Mastrasimone'un gerilim dolu dram oyunu Uçlar sahnelenecek.

10 Mart Cumartesi: Kültürpark 2 No’lu Hol’de 13.00’de karaoke ile başlayan programda “Serbest Kürsü” etkinliği, Ege Bölgesi Karadenizli Kadınlar Derneği’nin halkoyunları gösteri, “Rivayet odur ki” toplumsal cinsiyet atölyesi olacak. Saat 18.00’de Big Band müzik grubu sahne alacak.

Aynı gün saat 19.00’da Selçuk Efes Tiyatro Salonu’nda Ayla Algan’ın süpervizörlüğünde, Güner Sümer'in unutulmaz oyunu Hüzzam, aynı saatte Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi’nde William Mastrasimone'un gerilim dolu dram oyunu Uçlar sahnelenecek.

Yine saat 19.00’da Kınık Mustafa Kemal İlkokulu Çok Amaçlı Spor Salonu’nda, sığınma evinde yaşayan 5 kadının yaşanmış hikayesini anlatan “Mor” isimli tiyatro oynanacak.

11 Mart Pazar: Saat 19.00’da Dikili Belediyesi Çandarlı Vuslat Demir Konferans Salonu’nda “Kadının Adı Var” isimli oyun izleyicinin karşısına çıkacak.

Aynı saatte bu kez Bergama Kültür Merkezi’nde, Ayla Algan’ın süpervizörlüğündeki Hüzzam, Beydağ Belediye Düğün Salonu’nda ise “Mor” isimli tiyatro oyunu sahnelenecek.

res-(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.