1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Herokol Barış Festivali İptal Edildi
Herokol Barış Festivali İptal Edildi

Herokol Barış Festivali İptal Edildi

Siirt Belediyesi tarafından 8-9 Haziran tarihleri arasında Çemikari (Çemê Karê) Yaylası'nda, 'Herekol Doğasında Barış ile Buluşuyoruz' sloganıyla düzenlenmek istenen Herekol Barış Festivali, Siirt Valiliği'nin, kamu düzeni ve esenliğinin sağlanması, suç.

A+A-

Siirt Belediyesi tarafından 8-9 Haziran tarihleri arasında Çemikari (Çemê Karê) Yaylası'nda, 'Herekol Doğasında Barış ile Buluşuyoruz' sloganıyla düzenlenmek istenen Herekol Barış Festivali, Siirt Valiliği'nin, kamu düzeni ve esenliğinin sağlanması, suç işlenmesi ve muhtemel provokasyonların önlenmesi amacıyla ileri bir tarihe ertelendiğine ilişkin kararı nedeniyle iptal edildi.

    Siirt Belediyesi tarafından 8-9 Haziran tarihleri arasında Çemikari (Çemê Karê) Yaylası'nda, 'Herekol Doğasında Barış ile Buluşuyoruz' sloganıyla düzenlenmek istenen Herekol Barış Festivali, Siirt Valiliği tarafından Pervari ilçesi Çemikari Yaylası'nda 8-9 Haziran 2013 tarihlerinde Siirt Belediyesi'nce yapılması planlanan festival, kamu düzeni ve esenliğinin sağlanması, suç işlenmesi ve muhtemel provokasyonların önlenmesi amacıyla; 5442 sayılı il İdaresi Kanunu'nun 11/c maddesi ve 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununun 17. maddesine istinaden, ileri bir tarihte yapılması uygun görülmüştür kararı üzerine iptal edildi.

    Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, konuyla ilgili olarak BDP İl Başkanı Mehmet Ata İnan, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla makam odasında yaptığı açıklamada, belediyelerin hizmet alaları kapsamında halkın ihtiyaçları doğrultusunda verdiği hizmetlerin yanı sıra sosyal, sportif, kültürel ve sanatsal etkinlikler yapmak gibi görevlerinin bulunduğunu ifade etti.

    Sadak, barış sürecin katkı için düzenlemek istedikleri bir festivalin engellenmesini kabul etmediklerini ancak sürecin hassasiyetinden ve olumsuz bir şeyin yaşanmaması için festivali iptal ettiklerini söyledi. CİHAN

Herokol Barış Festivali iptal edildi

Herokol Barış Festivali iptal edildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.