1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hüseyin Çelik, Türkçe Olimpiyatları'nda Birlik Ve Beraberlik Çağrısı Yaptı
Hüseyin Çelik, Türkçe Olimpiyatlarında Birlik Ve Beraberlik Çağrısı Yaptı

Hüseyin Çelik, Türkçe Olimpiyatları'nda Birlik Ve Beraberlik Çağrısı Yaptı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Dil ve Kültür Şöleni kapsamında Gaziantep’te düzenlenen etkinlikte birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Dil ve Kültür Şöleni kapsamında Gaziantep’te düzenlenen etkinlikte birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Türkiye'nin parlayan bir yıldız olmasını kıskananlar olduğunu belirten Çelik, “Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışanlar var. Türkiye’nin ağız tadını kaçırmaya çalışanlar var. Ama bizim sağduyumuzla, kardeşliğimizle, birlik ve beraberlik ruhumuzla o art niyetlilerin, o kötü niyetlilerin niyetlerini inşallah kursağında bırakacağız.” dedi.

Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu’nda düzenlenen etkinliğe katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, stadı dolduran binlence kişiye seslendi. Sağduyu çağrısında bulunan Hüseyin Çelik, ülkenin huzurunu bozmaya çalışanların olduğunu, birlik ve beraberlikle kötü niyetlilerin niyetlerini kursağında bırakacaklarını ifade etti.

Yurt dışındaki okulların hiçbir ticari kaygı gütmeden eğitim verdiğini dile getiren Çelik, o okulların birer kültür faaliyeti olduğunu ve bayrağı oralarda dalgalandırdıklarını söyledi. Çelik şunları kaydetti: “Ülkeler arası kara yolu bağlantıları olabilir, demir yolu bağlantıları olabilir, deniz yollarından seyahat edebilir, hava köprüleri kurabilirsiniz, ancak esas köprü, gönülden gönüle uzanan köprüdür. Esas köprü eğitim yoluyla, dil yoluyla, kültür yoluyla kurulur. Birileri zannetmesin ki yurt dışındaki o okullarımız ticaret amacıyla kurulmuştur. Onlar birer kültür faaliyetidir ve onlar bizim bayrağımızı orada dalgalandırıyorlar. Bizim ses bayrağımız olan Türkçemizi orada dalgalandırıyorlar. 11 yıldır kesintisiz olarak Türkçe Olimpiyatları yapılıyor. Son 11 yılda Türkiye dünyanın dört bir yanına ulaştı. Bir dünya rüzgarına sahip olan Türkiye bu güzelliği gerçekleştirebiliyor. Oradan gelen bu dünya gençlerine, ülkelerinin kendine has güzellikleri ile farklı renklerini, güzel kokularını taşıyan bu sevgili çocuklarımıza da aramıza hoşgeldiniz diyoruz. Onları bağrımıza basıyoruz. Sizin güzel yüreklerinize kimse karamsarlığın gölgesini düşürmesin.”

“ÖNDEN GİDEN ATLILARA SELAM OLSUN"

Yurt dışında öğretmenlik mesleğini icra edenleri "önden giden atlılar" olarak nitelendiren Çelik, Türkçe Olimpiyatları'nın asıl mimarının Fethullah Gülen Hocaefendi olduğunu belirterek, ona selam söyledi. Çelik, "Yıllar önce dünyanın dört bir yanına gittiler. Ağzımızda annemizin ak sütü gibi güzel olan Türkçemizi dünyanın dört bir yanına taşıdılar. Biz oralara giden öğretmenlerimize 'önden giden atlılar' diyoruz. Önden giden atlılara selam olsun. Bütün bu güzelliklerin ruh ve mana mimarı olan, yıllardır Türkiye hasreti ile gurbette sıla hasreti çeken değerli büyüğümüz, çok değerli insan Fethullah Gülen Hocaefendi'ye de buradan selam olsun.” diye konuştu.

Dünyanın birçok ülkesine giderek okullar açan iş adamlarına da selam söyleyen Çelik, “Pasifik'ten Karayiplere kadar, Avustralya'dan Kanada'ya kadar oralarda okullar inşa eden, onların devamlılığını sağlayan, maddi katkılar sağlayan iş adamlarımızı bu gönül cömertliğinden dolayı, bu desteklerinden dolayı tebrik ediyoruz ve onlara da yürekten selam olsun." dedi. CİHAN

Hüseyin Çelik, Türkçe Olimpiyatları'nda birlik ve beraberlik çağrısı yaptı

Hüseyin Çelik, Türkçe Olimpiyatları'nda birlik ve beraberlik çağrısı yaptı

Hüseyin Çelik, Türkçe Olimpiyatları'nda birlik ve beraberlik çağrısı yaptı

Hüseyin Çelik, Türkçe Olimpiyatları'nda birlik ve beraberlik çağrısı yaptı

Hüseyin Çelik, Türkçe Olimpiyatları'nda birlik ve beraberlik çağrısı yaptı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.