1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İlkadım Şiir Akşamları'na Muhteşem Final
İlkadım Şiir Akşamlarına Muhteşem Final

İlkadım Şiir Akşamları'na Muhteşem Final

İlkadım Belediyesi'nin kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında her hafta şiirseverleri bir araya getiren Şiir Akşamları final gecesi ile son buldu.

A+A-

İlkadım Belediyesi'nin kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında her hafta şiirseverleri bir araya getiren Şiir Akşamları final gecesi ile son buldu.

İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi'nde bir araya gelen şiirseverler 9 aylık serüvene şiirler ve çalınan müzik eşliğinde oynayarak veda etti. Renkli görüntülerin yaşandığı geceye İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Başkan Yardımcıları Ahmet Seven, Ramazan Bayraktar, Belediye Meclis Üyesi Bahri Çakır, Belediye-İş Sendikası Samsun Şubesi İlyas Yiğit, kültür ve sanat dalında faaliyet gösteren STK temsilcileri, çok sayıda şair-yazar ve aileleri katıldı. Şairlerin şiirlerinden beste yapılan türkü ve şarkılar katılımcılardan büyük alkış aldı.

Gecenin açılış konuşmasını tüm katılımcıların adına yaptığını söyleyen Faik Dündar, "Bu programı yürütürken bazen görmediğimizde, duymadığımızda üzüldüğümüze mazhar olduk. 9 aylık süre zarfında bu güzel atmosferde şiirin, şairin limanı Acem Tekkesi'nde çok güzel geçti. Ben şahsım ve katılımcı şair ve yazarlar adına sanat-sanatçıya verdiği desteği hiçbir zaman eksik etmeyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a ve değerli ekibine canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir ülkenin alt ve üst yapısının şairler ve okuduğu şiirlerle şekillendiğini söyleyen İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Seven, "İşte burada bulunan tablo Türkiye’dir. Ülkemizin bölünmezliğinin, birliğinin, bölünmezliğinin sergilendiği bu muhteşem gecede her zaman daim ve diğer yerel yönetimlere örnek olsun.” diye konuştu.

Samsun'da yaşayan şair ve yazarların tamamının katıldığı programda şairler adına verilen sertifika töreni öncesi konuşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "İlkadım 'Şiir Akşamları'nın yeni sezonda daha canlı ve daha geniş katılımlı olacağına inanıyorum. İçimizde bulduğumuz şartlar bizi bir takım şeyleri beraberinde düşünmeye, yazmaya sevk ediyor. Bu anlamda sizin çok önemli bir yeriniz olduğunu düşünüyorum. Bu programımıza özveri ile katkı sağladığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” sözlerini kaydetti.

Şiir Akşamları'na katılan tüm şair ve yazarların teşekkür sertifikalarını İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın elinden aldığı gecede Şiir Akşamları'nın müdavimi merhum Server Kara'nın teşekkür belgesini Ordulular Dernek Başkanı Hasan Varol aldı. Katılımıyla geceye renk katan Mozambikli öğrenci Judite Miguel de belgesini Başkan Demirtaş’dan almanın mutluluğunu yaşadı.

Programa katılarak duygularını ifade eden şairler, her geçen gün sanat kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen İlkadım ilçesine, sanatkar yazar ve şairlerine her zaman destek olan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'a teşekkür etti. Programın sonunda günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çektirildi. CİHAN

İlkadım Şiir Akşamları'na muhteşem final

İlkadım Şiir Akşamları'na muhteşem final

İlkadım Şiir Akşamları'na muhteşem final

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.